Министър Стоянов: Ситуацията с пожарите в Благоевградска област е тежка

  • 31 юли 2024 13:31

  • 294
  • 0
Министър Стоянов: Ситуацията с пожарите в Благоевградска област е тежка
© Bulphoto

За съжаление ситуацията с пожарите в Благоевградска област е доста тежка, но искам да успокоя, че няма опасност за населените места и гражданите там. Това заяви пред журналисти в Министерския съвет служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов 

"Ситуацията е сложна, тъй като работим по два големи пожара, с доста сериозни фронтове на няколко километра. Лошото е, че вероятно през днешния ден също ще има високи температури. Единствено се молим да няма този вятър, който беше вчера и който много бързо разпали това огнище между селата в Община Струмяни", посочи министърът. 

Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните увери, че всички мерки за борба с огъня са предприети.

"Търсим вариант да противодействаме на огъня, който в момента е на територия, на която ние буквално нямаме достъп. Отделно от това, в днешния ден там ще работят колегите от Франция със самолети, а на територията на българо-гръцката граница ще работят хеликоптерите на военните", обясни министърът на вътрешните работи, предава БТА. 

Премиерът Главчев: Пожарната обстановка в страната продължава да е сложна

Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните съобщи също, че страната ни е отправила поредно искане за помощ чрез Механизма за гражданска защита на Европейския съюз. "Чакаме отговор и потвърждение откъдето и да било. Надявам се, че до края на днешния ден ще получим потвърждение от някои от държавните членски на Европейския съюз за оказване на съдействие за овладяване на тази тежка ситуация", коментира министър Стоянов.

Той благодари на всички служители от различните институции, които се борят с огъня. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
294 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини