Описват щетите след пожара в калояновското село Отец Паисиево

  • 24 юли 2024 07:33

  • 385
  • 1
Описват щетите след пожара в калояновското село Отец Паисиево
© Bulfoto

Започва опис на щетите след големия пожар в калояновското село Отец Паисиево. Поражението от огненото бедствие са върху къщи във вилната зона, като засегната е и огромна територия горски площи.

От рано сутринта хората в Отец Паисиево се събират в центъра на селото, където чакат комисията, която ще започне описа на щетите от пожара. На много семейства, които са потърпевши от огнения ад, къщите са им изгорели до основи. Чакат помощ от държавата, тъй като загубите им са огромни.

"Около 12 човека са подали заявления в социалните, това е бройката на живеещите постоянно тук. Общината ще им съдейства по всички възможни начини да възстановим щетите. Ще обявим дарителска кампания. Ще опишем всички щети и ще подадем до комисията за бедствия и аварии искания за подпомагане на пострадалите", обясни Сузана Николова, заместник-кмет на община Калояново, предава БНТ.

Овладян е пожарът в Гърция, близо до границата с България

От общината имат готовност с каквото могат да подпомогнат пострадалите и да възстановят постройките, в които те отново да се нанесат и да живеят.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
385 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.07.24 | 08:33

1
Искате луд сeкc за 3 чaса, силна еpeкция, продължителна липса на еякyлация и повишен тeстостеpон! Сега е възможно и бeзoпасно, лично го изпpобвах! И прочетох за този метод тук:----> use.my/woodman

Добави коментар

Водещи новини