Опасни домати с плесен заливат България

  • 06 септември 2012 08:50

  • 1222
  • 3
Опасни домати с плесен заливат България
©

Домат с твърда като целулоза ципа и мухъл отвътре се продават на пазара, оплакват се хората. Разтревожена жена обяснява, че този сорт се слагат цели в буркани за зимата и не може да разреже всеки домат, за да го проверява за синята плесен, пише "България днес".

Мухълът се развива вътре в зеленчука, без да има признаци за това от вън, защото повечето сортове са с дебели кори за устойчивост, обясняват от Института по зеленчукопроизводство. За съжаление обаче, това явление се наблюдавало и при ябълките, които изглеждат здрави, а отвътре са повредени.

Последвайте канала на

1222 3

Коментари 3

Добави коментар

2012.09.06 | 11:53

3
Абе ,мишлета дресирани,кой щеше да ни приеме в Европата с нашето свръхпроизводство на селскостопанска продукция,която сега наричате"екологична".Нали щяхме да им сринем пазара по качествени показатели,а техните ГМО-боклуци,нямаше да се продават на такива балъци,като нас,в целият източен блок.Затова ще зачевате" ин-витро"(боли ме,като го казвам),децата ви,ще се разхождат с тумаци и паласки,рязко увеличаване на онкоболни младежи до 20-30 години(някаква аналогия, с началото на разлятата демократична благодат).Наскоро,един анаболен 20 годишенолигофрен ми излезе с блестящ аргумент;Да,ама тогава нямаше банани и портокали!
Mudov

2012.09.06 | 11:29

2
ОХххххххх я да си припомним кога сме яли наши зеленчуци и плодове не говоря за цитрусите. Само зленчуците ли а месото дето седи замръзено с години и ни го дават да го ядем . От векове се самоунищожаваме защото сте тъпи и прост народ .
ГРУБИЯ

2012.09.06 | 11:29

1
КОЛЕГА, АМИ ТИ ОТ КОЙ НАРОД СИ,ЧЕ НЕ МОГА ДА ТЕ РАЗБЕРА...КАТО УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ СА БЕДНИ ПОД КОСАТА И НИЕ ГИ ТЪРПИМ ТАКА,ЩЕ БЪДЕ!!!СЛЕД КАТО СМЕ В ЕС И ИЗПЪЛНЯВАМЕ ТЕХНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ,ЩЕ ИМ ЯДЕМ БОКЛУЦИТЕ И В МЕСТНОТО И ЗЕЛЕНЧУКОПРОИЗВОДСТВОТО...ВСЯКО НАШЕ ПРОИЗВОДСТВО СЕ ЗАТРИВА УМИШЛЕНО!!!

Добави коментар

Водещи новини