Полицията на крак заради празниците

  • 06 септември 2012 08:10

  • 556
  • 0
Полицията на крак заради празниците
©

Служителите на ГД „Национална полиция” предприемат редица мерки за опазване на обществения ред, гарантиране сигурността на гражданите и безопасността на движението по пътищата по време на предстоящите празници, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Служители на националната полиция, СДВР и ОДМВР, съвместно с представители на местното самоуправление и администрация извършват проверки на местата, където ще се проведат чествания и публични прояви. Създадена е организация за стриктно спазване на нормативните разпоредби, свързани с недопускане на криминални престъпления и нарушения на обществения ред. Дежурните полицейски служители преминават инструктаж във връзка с осъществяването на постоянен контрол за опазването на реда и безопасността по пътищата.

Проведени са срещи с ръководителите на охранителните фирми и звената за самоохрана за вземане на превантивни мерки, подобряване на бдителността и пропускателния режим в охраняваните от тях обекти. Особено внимание е насочено към ефективното взаимодействие с териториалните полицейски структури.

През празничните и почивните дни (6-9 септември) се очаква движението по пътищата да бъде особено интензивно. Най-натоварени ще са направленията София-ГКПП Кулата, София-Бургас, София-Варна и София-ГКПП Капитан Андреево. Интензивността ще е най-голяма на 5 септември следобед, на 6 септември сутринта и на 9 септември следобед и вечерта. Създадена е организация и са обезпечени необходимите полицейски сили за осъществяване на ефективен контрол на движение.

Засилени проверки ще се извършват за спазване на скоростния режим, управлението на МПС след употреба на алкохол, свидетелство за правоуправление, използване на обезопасителните системи, за задължителна застраховка „Гражданска отговорност” и техническа изправност на автомобилите. В дните с интензивно движение при входно-изходните артерии на столицата и другите големи градове ще бъдат предприети мерки за подпомагане на пътното движение и недопускане на задръствания, като при необходимост регулирането на движението ще е от пътни полицаи.

Последвайте канала на

Novini.bg
556 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини