Баба преби до смърт лисичка, кметът й дава 20 лв. награда

  • 05 септември 2012 21:11

  • 2148
  • 1
Баба преби до смърт лисичка, кметът й дава 20 лв. награда
©

Баба на 80 години сама утрепа лисица с бастуна си. Възрастната жена се хванала в чудо от мерака на хищницата да яде кокошките й, а като видяла, че авджиите в селото й - Свобода, не успяват да я прицелят, решила кардинално проблема с двете си ръце, пише Марица.

"Абе, и аз съм ловец, ама...", с известно неудобство признава кметът Димитър Македонски. Със завидна почит към смелостта на бабата - Димитрия Ангелова Ангелова, той разказва как посред нощ без никакъв страх стопанката храбро бранила кокошките си. Лисица през деня в къща не влиза, реди кметът.

През нощта баба Димитрия чула, че пак крякат кокошките, излязла на двора и какво да види - лисицата мъкне в устата една птица. От гняв само с няколко скока я настигнала при оградата и с четири удара на бастуна я повалила на място. Шапка є свалям на тая жена, удари в земята всички ловджии в селото!", искрено се възхищава кметът и допълва, че е приготвил лична награда за смелата жена - 20 лева. Мислел да изпрати снимка с лисицата до медиите, но внукът на баба Димитрия взел че отрязал ушите на "трофея", за да ги продаде за 5 лева, и така го осакатил. Затова се отказали и да препарират елитната иначе лиса, тежаща към 15 кила. Някой в селото подсказал, че е добре да я запазят като трофей в кметството.

В Свобода се говори, че друга баба помолила група авджии да убият друга лисица, заселила се в изоставена къща. За да не влизат в чужд имот, мъжете се наредили на пусия край оградата и пуснали машинка, чийто звук да я примами.

Последвайте канала на

Novini.bg
2148 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
бай Уй

2012.09.06 | 17:41

1
Допускам,че бабет е била без очила и лисичката и се е привидяла, като че е снаха и ???

Добави коментар

Водещи новини