Евакуират хора в с. Крайново, съседно на изпепеленото с. Воден

  • 18 юли 2024 22:34

  • 762
  • 1
Евакуират хора в с. Крайново, съседно на изпепеленото с. Воден
© Bulphoto (архив)

Пожарът разярил се в ямболското село Воден се насочи към село Крайново, извършена е евакуация на хора. Пожарникари, доброволци, жандармеристи и военнослужещи продължат усилията за овладяване на огнената стихия.

Премиерът Димитър Главчев се насочва натам. Главният секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалждиев на място се запозна с обстановката по предприетите действия за ограничаване на огъня и разговаря с местното население. Към момента няма данни за пострадали. На терен са пожарни автомобили, булдозери, хеликоптер и както и допълнително поисканата подкрепа от 120 военни, предаде БНТ.

Междувременно от пожарната съобщиха, че пожарите между Харманли и Любимец, както и в пловдивското село Отец Паисиево са овладени. Благодарение на намесата на пожарникарите е спасена от пламъците вилната зона край Харманли. На двама пожарникари, пострадали по време на работа, е оказана медицински помощ и продължават своите действия.

Има готовност обитателите на дома за възрастни хора в село Воден отново да бъдат евакуирани

Към 20.30 часа служителите на ГДПБЗН участват в локализирането и ликвидирането на 95 произшествия с 981 пожарникари и 332 пожарни автомобила.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
762 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.07.18 | 22:42

1
Содом и Гомор не са климатични промени, а резултата от сатанизма, наречен капитализъм

Добави коментар

Водещи новини