Продължава гасенето на пожара над село Фролош

  • 18 юли 2024 15:42

  • 411
  • 1
Продължава гасенето на пожара над село Фролош
© Булфото (архив)

Все още е активен пожарът над село Фролош, община Кочериново, който възникна преди няколко дни, съобщиха от Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП). Днес се правят противопожарни просеки и се потушават пламналите огнища.

Служители от горските стопанства "Рилски манастир", "Невестино" и "Дупница", с два специализирани за гасене горски автомобила, заедно с огнеборци от Кюстендил и към този момент са на място и следят да няма разрастване на пожара.

На място е и директорът на ЮЗДП инж. Валентин Чамбов, казаха още от предприятието.

Нов пожар е възникнал в иглолистна гора в Кюстендилско

Пожарът възникна на 16 юли в иглолистна гора в района на с. Ваксево, община Невестино и се разпростря в посока на селата Тишаново, община Невестино и Фролош, община Кочериново. Причина за възникването му е небрежно боравене с открит огън, казаха от полицията в Кюстендил.

От ЮЗДП допълниха, че над 50 горски служители са се включили днес в гасенето и  охраната на горските пожари на територията на ЮЗДП. Другите два пожара – в района на ловно стопанство "Осогово" и горско стопанство "Петрич" са локализирани и ограничени, но на място дежурят горски служители. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
411 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.07.18 | 16:02

1
Искате луд сeкc за 3 чaса, силна еpeкция, продължителна липса на еякyлация и повишен тeстостеpон! Сега е възможно и бeзoпасно, лично го изпpобвах! И прочетох за този метод тук:----> use.my/woodman

Добави коментар

Водещи новини