Кабинетът одобри стратегията за водния сектор

  • 05 септември 2012 16:55

  • 416
  • 0
Кабинетът одобри стратегията за водния сектор
©

Правителството одобри проект на Национална стратегия за управление и развитие на водния сектор в България и предлага на Народното събрание да разгледа и приеме документа. Това съобщиха от правителствената информационна пресслужба.

Целите, които стратегията поставя, и решенията, които се предлагат, като основа на дългосрочната политика за развитие на водния сектор, включително на подсекторите са засилване ролята на държавата при управлението, координацията и контрола на най-важните водностопански съоръжения, ясно разграничение за собственост, оператори и контрол на язовирите и регулация на всички цени във водния сектор при спазване на принципа „един оператор - едни цени". Освен това трябва да се елиминирана безстопанствеността и да се въведе изискване всяко съоръжение да има оператор за поддръжка.

След приемането на Стратегията от Народното събрание ще бъдат разработени и предложени за приемане необходимите промени в нормативната уредба, които ще позволят изпълнението на предложените решения за управление и развитие на водния сектор.

Последвайте канала на

Novini.bg
416 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини