Служители на Агенцията за социално подпомагане излизат на протест за увеличение на заплатите

  • 16 юли 2024 07:16

  • 361
  • 1
Служители на Агенцията за социално подпомагане излизат на протест за увеличение на заплатите
© Novini.bg/Canva

Служители на Агенцията за социално подпомагане (АСП) ще излязат на протестен митинг. Те ще заявят своите искания за увеличение на заплатите от 12:00 до 13:00 ч. пред сградата на Министерството на труда и социалната политика. Акцията е организирана от Синдиката на административните служители (САС) „Подкрепа“.

Оттам казват, че дирекциите „Социално подпомагане“ от цялата страна ще се включат активно в протестните действия, пише БТА.

300 лева за учениците: Как се подават заявления и кога се отпуска помощта?

Разговорът за 30% ръст на заплатите започна през миналата година и имаше едно увеличение, каза за БТА председателят на синдиката Кремена Атанасова, която определи заплащането като обидно. В момента служители се назначават на 1100 лв. брутна заплата, което „чисто“ е 850 лв., каза тя. И подчерта липсата на мерки да се привличат млади кадри в системата.

Същевременно обемът на работа е изключително голям, дейностите се увеличават, посочи Атанасова.

Тя напомни, че работещите в АСП се грижат за най уязвимите групи хора – деца в риск, възрастни хора, граждани с увреждания. АСП е на първа линия при природни бедствия, каза още Атанасова.

Бях на среща с изпълнителния директор на АСП. Получихме уверение, че се търси начин, по който да се осигури увеличение на възнагражденията, но хората вече чуха много обещания, коментира също тя. И добави, че има готовност за ефективна стачка.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
361 1

Коментари 1

Добави коментар
Анонимен

2024.07.16 | 08:17

1
По онова време горския вземал ниска заплата. Началника му казал заплатата малка но гората е голяма

Добави коментар

Водещи новини