Водещите новини! Опустошителна жега и пожари из страната. Глобиха шофьор, защото… попаднал в дупка. Китай и Русия започнаха съвместни военни учения (и още…)

  • 15 юли 2024 13:43

  • 1077
  • 3
Водещите новини! Опустошителна жега и пожари из страната. Глобиха шофьор, защото… попаднал в дупка. Китай и Русия започнаха съвместни военни учения (и още…)
© Булфото/НоваТВ/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 15 юли   

 

Балканите продължават да са в плен на опустошителна лятна жега с условия за бързо разпалване на горски и полски пожари. През настоящата седмица горещата вълна, обхванала Югоизточна Европа, ще достигне своя апогей. От понеделник до четвъртък дневните температури ще са между 37 и 42 градуса. Едва в края на периода ще усетим известно облекчение, когато температурният интервал ще падне до 30-35 градуса.

Предстои апогеят на горещата вълна

***


За пореден ден продължава и борбата с огъня край Хисаря и село Иван Вазово, община Калояново, където е обявено частично бедствено положение. Огънят унищожи близо 20 хиляди декара, предимно иглолистни гори.

Продължава борбата с пожара край Хисаря

***


Пожарите във Варна и областта все още не са потушени.

Причината е силният вятър, който често сменя посоката си и това затруднява огнеборците. В тази ситуация постоянно се появяват нови огнища и запалвания, съобщава БНТ.

Пожарите във Варна и областта все още не са потушени

***


Постепенно обстановката с пожарите се нормализира. Това заяви гл. комисар Александър Джартов, директор на Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН) в ефира на БНТ. 

Александър Джартов с последна информация за пожарите в страната

***


Пети ден екипи на Пожарната и на Държавното горско предприятие "Осогово" продължават гасенето на пожара край кюстендилското село Преколница, който възникна на 500 метра от границата със Северна Македония.

Тежка техника помага за потушаването на пожара край с. Преколница

***


Пожар горя тази сутрин в гората между Белослав и Повеляново. Огънят е тръгнал от запалило се ремарке, пълно със слама.

Пожарът вече е потушен, все още затворен за движение обаче е пътят Побити камъни - Девня. Огън бушува и в района на село Кривня.

Двама задържани за пожара над варненския кв. "Владислав Варненчик"

***


Шофьор, който разби колата си на пътя за Равно поле. Полицаите му написаха и акт за несъобразена скорост, защото спукал гума в дълбока дупка на участък в ремонт. Не стига че водачът разби и картера на колата си, което му струва солена сума за ремонт, но получи и солена глоба с наказателно постановление. Мъжът, който е платил всички данъци и застраховки на колата си, но и ще плаща, че не е видял и една дупка, през която бил минал с несъобразена скорост, информира Нова телевизия.

„Получих наказателно постановление. Мотивът, посочен в него е, че „водачът не е избрал скоростта на движение съобразно атмосферните условия, релефа, условията на видимост, интензивността на движение и други обстоятелства, за да спрат пред предвидимо препятствие или създадена опасност за движението”, заяви в ефира на „Здравей, България” потърпевшият шофьор Марио Кръстев.

Фиш заради пропадане в дупка

***


Хванаха кокаин за над 1 000 000 лева на "Капитан Андреево"

***


Държавният глава Румен Радев ще се срещне с представители на парламентарната група на "Продължаваме Промяната-Демократична България".

Радев приема ПП-ДБ след поисканата от тях среща

***


Най-после…

Съдът разреши издаването на Европейска заповед за арест на Николай Николов-Паскал

***


Военноморските сили на Китай и Русия започнаха вчера съвместни учения във военно пристанище в Южен Китай, съобщи китайската официална новинарска агенция Синхуа, дни след като съюзниците от НАТО нарекоха Пекин "решаващ фактор" за войната в Украйна, предаде Асошиейтед прес.

Китай и Русия започнаха съвместни военни учения

***


Второ "подозрително устройство“ е открито в дома на Томас Матю Крукс, заподозрян за нападението срещу бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, съобщава Washington Post, като се позовава на ФБР.

„Второ „подозрително устройство“ беше открито в дома на предполагаемия стрелец Томас Матю Крукс“, се казва в уебсайта на изданието, цитирайки изявление на ФБР.

По-рано Associated Press, позовавайки се на правоохранителните органи, съобщи, че в къщата на заподозрения са открити материали за направата на експлозиви, а Wall Street Journal, позовавайки се на източници, написа, че в колата на заподозрения са открити взривни устройства, пише „Фокус".

В дома на стрелялия срещу Тръмп намериха второ "подозрително устройство“

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1077 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
баба гицка

2024.07.15 | 17:56

2
ето как китай чрез тъпите ватенки ще превземе света,
баба гицка

2024.07.15 | 17:58

3
дето имаше един виц, " ожесточени боеве на румско-китайската граница"

2024.07.15 | 16:37

1
Искате луд сeкc за 3 чaса, силна еpeкция, продължителна липса на еякyлация и повишен тeстостеpон! Сега е възможно и бeзoпасно, лично го изпpобвах! И прочетох за този метод тук:----> use.my/woodman

Добави коментар

Водещи новини