Нали се борехте за „свободата на словото“ на измамниците и фашистите? Какво ревете, че не може да се състави кабинет?

  • 10 юли 2024 17:26

  • 2084
  • 0
Нали се борехте за „свободата на словото“ на измамниците и фашистите? Какво ревете, че не може да се състави кабинет?
© Елементи от Pixabay, колаж: Novini.bg

Понеже една особена порода не чете повече от три реда, ще започнем с най-важното, пък после ще си говорим с подробности. 

Свободата на словото не е равна на свободата на измамата и лъжата; също не е равна на свобода на омразата. „Не съм съгласен с теб“ не е равно със „Да ти е*а майката“. Схващате ли? 

Също и измамата „дай двеста лева да ти развалям магии“ не е свобода на словото. 

Свободата на словото за измамниците и лъжците роди такова разделение в България, че лагерите никога няма да се разберат помежду си и никога няма да имаме единство в този живот.

Следващите поколения… може би. 

Лагерите пък гласуват за различни политици, които никога няма да се разберат за кабинет. И изведнъж… имаме криза. От която се възползват враговете на България, които започнаха всичко това.

Толкова е просто, да. 

Вчера си говорихме за ето това: „Орел, рак и щука ли? Не, много по-зле е положението. Тук е трудно да се напредне, защото осем от десет човека виждат посоката „напред“ под различен ъгъл“.

Орел, рак и щука ли? Не, много по-зле е положението

Но как се стига до такова разделение? 

Много просто – с работа и усилие. И с постоянство. 

Всякакви тролове в пространството (което включва и ТВ студия, и официални медии) разпространяват лъжи, за да забиват клинове в обществото; да го разделят по колкото се може повече теми. 

Допреди да се появят те в пространството, хората НЕ бяха разделени за/против ваксините, а почти всички чакахме с нетърпение да измислят ваксината за ковид. 

После… после стана друго и Дънинг-Крюгер изби вратата с шут. 

Отначало всички съчувстваха на момичето Дебора, която беше нарязана от приятеля си. Докато не се включиха троловете разделители и не започнаха с „предположенията“ си и с откровените си лъжи по сайтове и медии. 

Враговете на България НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ от Дебора, не ми излизайте с мантрата: „Какво им пука на тях, че специално да лъжат за нея?“ 

Не им пука и това е истина. Но им пука да насаждат разделение по всеки болезнен и важен, и голям проблем. Този случай се определи като голям и важен и съответно насъскаха троловете си да сеят разделение по него. 

Същото беше с ваксините и маските. Дреме им на тях дали ще носите маска или не. Важното е да ви разделят от другите българи, с които да се изпокарате и да ги намразите. 

Затова се появяват толкова „алтернативни“ мнения. По въпроси, за които никой не е предполагал, че могат да се появяват различни мнения. За да се трови умът и да се забива разделение. 

Това е механизъм и той работи с постоянство. Не става от днес за утре. Става с години и с постоянство. 

Всички копейки (имам предвид не партията на копейките, а безплатните копейки) са се вманиачили по гейовете и лесбийките. Излиза новината Столичната община ще финансира инвитро процедури на 21 хетеросексуални двойки и те – копейките – налазват да коментират как това е падение, че е дъното, питат „а за нормалните двойки защо не се помага?“ и такива други бисери. 

Прочели непрочели, че става дума за хетеро, видели, че думата завършва на „…сексуални“ и веднага за п*******и си мислят. На тях постоянно п*******и са им в главата. Кой какво прави, те за п*******и си мислят. Сънуват ги сигурно. 

Защо? Защото пропагандата на господарите им от кремъл тече необезпокоявана вече 24 години. 

Защо толкова българи си мислят, че руснаците ги били освободили от фашизъм? Съветската пропаганда през няколко поколения. Когато червените чуми идват на 9 септември 1944 г., България е обявила вече война на Германия, така че от какво са ни освободили? От свободата?

Но пропагандата ражда уродливости в главите на цели поколения. Не само ги затъпява, но и ги прави лесни за манипулиране. Каквато е и целта. 

И ето тук се явяват много полезните защитници на свободата на пропагандата и лъжата. Защо са забранили руските телевизии, плачат те. Същите руски телевизии, които една истина не са казали и само зарибяват лековерници. Ами нека, казват защитниците, имаме всички гледни точки, пък хората ще си преценят за себе си дали вярват или не (сèки сам си преценя, нали…).

Очарователно е, че си мислите, че тълпата има нужните знания и умения, за да филтрира истина от пропаганда. И не само в България, ами където и да е по света. 

Няма. 

Искате да ги оставите незащитени срещу фашистката пропаганда на кремъл и да ги чакате да се предпазят сами?

Нещо не ви вярвам. По-скоро ми се струва, че сте фенове на оня с обувките на платформи, дето ботоксът му се е просмукал вече в мозъка, и само се правите на ударени с това вашето „свобода на словото“. 

Тоест, и вие самите вече сте паднали жертва на пропагандата. Или на рублите. Но тия – вторите – са по-малобройни, повечето са безплатни. 

Четете ли напоследък новините за ало-измамниците, които обират старци? По логиката на защитниците на „свободата на словото“ на путинската пропаганда, измамниците просто са си упражнили правото на свободно слово. 

Ама те били измамили хората и спечелили от това…

А пропагандата какво е? Измама с крайна цел. 

Щом може за едните измамници, защо да не може и за другите, по тая логика. 

По логиката на копейките, дето реват за свободата на словото на путин, всички трябва да имат право да казват каквото си поискат; и да оставим бабите сами да си преценят дали да вярват или не…

А? Как ви се струва?

Тъпо, нали?

Да храниш обществото с лъжи и измами и да разчиташ, че то самò ще има силите и средствата да се защити е безочливо нахалство да се маскира истинското ти намерение с витиевати плямпания за „свобода на словото“. 

Èле пък когато става дума за защита на свободата на словото на един режим, който праща в затвора всеки, дръзнал да има различно мнение; че дори арестуват хора, държащи празен лист… напомняло протест. 

Да защитаваш ТАЗИ „свобода“ баш на това „слово“ е висша гавра и със свободата, и със словото. 

Има и още една порода. Ще се изненадата да разберете, че и тя много защитава кремъл, по някаква причина. Например има един режисьор, дето все му забравям името. Човекът направил някакви филми за Ботев и Левски, ама никой не ще да ги гледа. Има ги в YouTube, всеки, ако иска, може да ги види, но той се оплаква, че го цензурират и че е жертва, защото телевизиите не му ги искат. Обиден е. Чувства се жертва. Той явно си мисли, че „свобода на словото“ означава другите ДА СА ДЛЪЖНИ да му гледат филмите. Е на такива „творци“ много им липсва соца и много въздишат по путин. 

Същото важи и за плачещите, че не им разрешават да обиждат хората. Когато им напомнят, че има правила за поведение, те първо се хващат за „свободата на словото“. Но както казахме, „Не съм съгласен с теб“ не е равно със „Да ти е*а майката“. Схващате ли? 

И колкото повече се разрешава на пропагандата да се шири, толкова повече разделение ще има. И не се чудете, че нямаме кабинет. Цяло чудо е, че все още имаме нещо като общество. 

Демокрацията разчита на това, че живеещите в нея няма да злоупотребят именно с нея, за да я убият накрая. И когато това започне да се случва, демокрацията има легитимно право на самозащита. 

_____________________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Последвайте канала на

Александър Томов
2084 0

Свързани новини

Водещи новини