Българският патриарх Даниил бе на прием в посолството на Монголия по повод националния празник на страната

  • 04 юли 2024 10:17

  • 259
  • 1
Българският патриарх Даниил бе на прием в посолството на Монголия по повод националния празник на страната
© Светият Синод на БПЦ

По покана на Лхагвасурен Саянаа, посланик на Монголия у нас, Негово Светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Даниил присъства на тържествен прием в посолството на страната, съобщават на сайта си от Българската патриаршия. 

"Светейшият патриарх бе поздравен от Нейно Превъзходителство за неговия избор и интронизация за предстоятел на родната ни Църква. От своя страна Патриарх ДаниилПатриарх ДаниилДаниил I е висш български православен духовник, глава на Българската православна изтъкна добрите отношения между България и Монголия, и изрази желание за повече съвместни срещи, разговори и инициативи между дипломатическата служба и Българската православна църква", се казва в съобщението. 

В него се уточнява, че "на тържественото събитие присъстваха Н. В. цар Симеон II, множество политици, посланици и общественици".

Патриарх Даниил присъства на прием в американското посолство у нас

Патриарх ДаниилПатриарх ДаниилДаниил I е висш български православен духовник, глава на Българската православна бе придружен на приема от Негово Преосвещенство Мелнишкия епископ Герасим - главен секретар на Светия синод.

Последвайте канала на

Десислава Станева
259 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.07.04 | 10:24

1
Това Румен Радев с калимявка

Добави коментар

Водещи новини