Глоби до 500 лева за разхищение на питейна вода в Брезник

  • 25 юни 2024 09:06

  • 475
  • 1
Глоби до 500 лева за разхищение на питейна вода в Брезник
© Novini.bg/Canva

Глоби до 500 лева ще бъдат налагани за разхищение на питейна вода в община Брезник, става известно от издадена заповед на кмета Васил Узунов. При следващо нарушение санкцията е 2000 лв.

Със заповедта се забранява ползването на питейна вода за напояване, поливане на зелени площи, миене на улици, моторни превозни средства, балкони и др. На кметовете на населените места, кметските наместници и оправомощените длъжностни лица, е разпоредено да проведат разяснителна кампания сред населението. 

Съгласно заповедта водоизточниците, които захранват населените места, ще бъдат поставени под системно наблюдение, като при необходимост ще се въвежда воден режим. 

Заради продължителното засушаване и намалените дебити на местните водоизточници, кметът на Перник Станислав Владимиров също издаде заповед за преустановяване ползването на вода за непитейни нужди и разхищаването ѝ. Забраната е в сила от вчера. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
475 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.25 | 10:07

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини