След близо 3 часа закъснение: Пътници стояха прави в коридорите на нощния влак София-Бургас

  • 24 юни 2024 10:05

  • 3224
  • 10
След близо 3 часа закъснение: Пътници стояха прави в коридорите на нощния влак София-Бургас
© Булфото

Десетки хора пътуваха натъпкани в коридора на нощния влак по линията София-Бургас. Композицията пристигнала със закъснение от близо 3 часа.

Един от пътниците разказа за случилото се в социалните мрежи, а пред екипа на NOVA допълни, че се е стигнало и до още "приключения" по време на пътуването.

"Качих се във влака от гарата в Пловдив. Беше съобщено, че композицията се движи с близо 3 часа закъснение. Вместо в 1 часа той дойде в 3:40 часа. Влакът престоя на гарата около 20 минути. Още при качването видяхме, че има правостоящи, които пътуват от София", разказа Георги Божев.

По думите му той и още няколко от пътниците отишли при кондуктора, за да попитат дали може да бъдат настанени някъде и защо няма места.

"Намерихме кондукторката и тя ни каза, че има три спални вагона, но те са заключени и само началник влака може да ги отвори. Отидохме при него, но той директно ни каза, че няма да ни пусне вътре. Оказа се, че има и хора с дублирани места", посочи той.

Някои от пътуващите със запазени места ги отстъпили на по-възрастни хора, за да могат да прекарат по-комфортно нощта, заяви Георги.

В позиция от БДЖ посочват, че: „Влакът е пристигнал на крайната си гара със закъснение от 138 мин., което се дължи на закъснение на други влакове поради извършване на ремонт на железния път, както и на задължителните температурни намаления на скоростта в някои участъци. Композицията е без задължителна резервация, спира на редица необслужвани гари, което налага пътниците, качващи се от тях да закупуват билетите си директно от превозния персонал, което от своя страна възпрепятства ограничаването на закупуването на билети.

В последните години практиката показва, че пътникопотокът по маршрута София-Бургас значително се увеличава след 30 юни, поради което е предвидено от края на месеца да бъде пуснат в движение и допълнителен сезонен нощен влак за Бургас". 

С шест минути закъснение пристигна от София в Бургас първият влак с модернизирани германски вагони

"След извършена проверка по сигнала няма индикация за проблеми в системата за билетоиздаване за посочения влак. Следва да се отбележи, че системата не позволява продажбата на едно и също място два пъти. В състава на влака са включени два спални вагона, за които към настоящия момент нямаме информация да са били заключени.

По време на пътуване пътници може да бъдат настанявани в тях при наличие на свободни места. В конкретния случай не е имало свободни спални места. Този влак ще бъде увеличен с един вагон от 24.06.2024 г., а от 28.06.2024 г. с два второкласни вагона”, допълват още от БДЖ.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
3224 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР !!!

2024.06.24 | 13:01

10
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ!
ИБАНИЯ ПСИХИЧНО БОЛЕН ИЗРОД КАТИЛА

2024.06.24 | 12:45

9
КАТИЛА Е БЕЗОБИДЕН ПСИХО ЛАЙНЯР, НО ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАКАЗАН, КАТО ПОМАГАЧ И СЛУГА НА ОКУПАТОРА САЩ!!!
Всичко е

2024.06.24 | 12:30

8
..умишлено, нарочно съсипват бдж, за да яървят автобусите от фирмите на дпс..

2024.06.24 | 11:51

7
Да стоят като търпят да се купуват и подпрвят изборите от едни и същи ами не ги изметът
Митев

2024.06.24 | 10:48

5
Каквато е държавата, такива и железниците - кочина !

2024.06.24 | 11:50

6
Държавата сме ние и каквото кажат хората става Хората са апатични и това им се полага
СТИГА СТЕ ЛЪГАЛИ

2024.06.24 | 10:46

4
ВЛАКОВЕТЕ НЕ ЗАКЪСНЯВАТ
додо

2024.06.24 | 10:22

3
Железницата ни е архаична стуктура управлявана от механизми изградени през комунизма и напълно негодни! Там се назначават най некадърните но покорни люде а всеки който се опита нещо ново бива прмазван! Проверките на органите по безопастност завършват с банкетче и винаги всичко е в норми! Експлоатациония персонал се притиска и прави часове много над нормата ,машинистите са изморени но нямат думата! Изобщо диктатура на мошеници с власт както цялата ни държава!

2024.06.24 | 10:18

2
ами като не си купувате запазени места, че са повишили цената от 0,50 лв на 1,00 лв, разбира се, че ще дремете като коне на празни ясли. няма за какво да ревете! това е българската простотия. няма дублирани билети, защото компютъра не разрешава. стига простотии. ползвайте главите си да мислите, а не само за закачалки на шапки!

2024.06.24 | 10:18

1
ами като не си купувате запазени места, че са повишили цената от 0,50 лв на 1,00 лв, разбира се, че ще дремете като коне на празни ясли. няма за какво да ревете! това е българската простотия. няма дублирани билети, защото компютъра не разрешава. стига простотии. ползвайте главите си да мислите, а не само за закачалки на шапки!

Добави коментар

Водещи новини