Пускат тежкотоварния трафик през „Петрохан“ от днес

  • 24 юни 2024 07:37

  • 1794
  • 0
Пускат тежкотоварния трафик през „Петрохан“ от днес
© бТВ

Реорганизация на тежкотоварния трафик от днес в Северозападна България – през прохода „Петрохан“ в определени дни и часове ще преминава тежкотоварен трафик.

Промяната се налага заради спиране на движението за всички  моторни превозни средства по отсечката Мездра – Лютидол за доизграждането на скоростното трасе до Ботевград. Това налага пренасочване на камионите над 20 тона, като в посока София те ще минават през прохода „Петрохан“, а в посока Видин – през Долни Дъбник и Златна Панега.

Тирове няма да могат да преминават през прохода единствено в часовете с пиково натоварване и през почивните дни. Въведената организация е за 30 дни, в които ще продължи анализът на трафика, съобщиха от Агенция „Пътната инфраструктура“ (АПИ). Срещу тази организация на движението има недоволство сред живеещите в Северозападна България. Притесненията са, че пътят през прохода е проектиран само за леки автомобили и камионите ще го разбият и увредят.

Протести заради минаването на тирове през „Петрохан“

Според местните кметове тежкотоварният трафик ще забави движението за много хора от Северозападна България, а също от Сърбия и Румъния, които в летните месеци пътуват за почивки на море в Гърция и България през „Петрохан“, пише бТВ.

Заради новата организация на движението за днес е насрочен трети протест в района. Местните заплашват, че ще блокират движението. Първите две протеста бяха на 14 и 17 юни.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1794 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини