От АПИ обещават да няма ремонти, затрудняващи пътуването до морето това лято

  • 23 юни 2024 11:04

  • 626
  • 1
От АПИ обещават да няма ремонти, затрудняващи пътуването до морето това лято
© Novini.bg/ Canva

Тази година не се предвиждат големи ремонтни дейности по магистрала "Тракия", всички ремонти са локални и се извършват в дните от седмицата, когато не е натоварено движението. Петък, събота и неделя не се извършват ремонти и хората могат спокойно да пътуват до морето. Това каза пред БНР инж. Йордан Вълчев, председател на УС на АПИ.

Той добави, че на АМ "Хемус" има ремонт на два тунела, които се предвижда да приключат до началото на юли.

АМ "Струма" ще бъде готова през 2030 година

По думите на инж. Вълчев има данни за намален брой на жертвите по пътищата:

"Само за първите три месеца на 2024 г. са намалели жертвите с около 40, сравнено с предходната година. Донякъде това е заради контрол от пътната полиция, но донякъде и заради новината, че ще има проверка на средната скорост. ... Тази мярка е доказала на много места в Европа, че работи".

Той изказа предположение, че през септември ще влезе в сила мярката за засичане от камерите на толсистемата на средна скорост на движещите се автомобили по магистралите.

Като превенция срещу корупционни практики при строителството на магистрали и пътища, председателят на УС на АПИ инж. Йордан Вълчев посочи прилагането на "отворени и чисти процедури, които да се следят от всички".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
626 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.23 | 12:36

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини