Онкоболен в напреднал стадий обикаля в жегата заради документ, състоянието му се влоши

  • 20 юни 2024 20:17

  • 16022
  • 4
Онкоболен в напреднал стадий обикаля в жегата заради документ, състоянието му се влоши
© Кадър: БТВ

Онкоболен мъж в напреднал стадий попадна в омагьосаният кръг на здравната система. В продължение на часове е принуден да чака на жегата да получи обезболяващи лекарства и изследвания.

Днес състоянието на мъжа се е влошило, а синът му възмущава.

"Човекът има четвърти стадий рак на белия дроб. От жегата – и тя го мори. И отделно пътуваме. Знаете – много болни има. Просто ужасно е. Всеки ден идваш... И целият ден може да ти мине тука в чакане“, казва Ангел Прънков.

Убеждението, че ракът е смъртна присъда, влошава състоянието на болния

Причината за чакането – документ, който не е осигурен навреме от болницата. Досието на пациента трябва да пропътува няколко километра в задръстванията от едната база на онкологичния центъра на булевард "Васил Априлов" до другата - в район "Южен".

"Мен това, което ме възмути е, че те не знаят... Един месец  предварително сме си записали час. И те не знаят къде му е досието“, посочва Ангел Прънков.

"Такова нещо се среща. Основният проблем е чисто логистичен. Проблемът ще остане в някаква степен, защото може още по-добре да бъдат оптимизирани нещата, но никога няма да бъде решен напълно дотогава, докато са две бази“, коментира д-р Иван Тонев, началник на отделение в Комплексния онкологичен център в Пловдив.

Проверка на медията показа, че досието на пациента по обед все още не беше придвижено. Но часове след нашата намеса пациентът все пак е бил допуснат на ядрено-магнитен резонанс, без да чака.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
16022 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Волгин

2024.06.20 | 21:09

1
Това не е възможно, българите сме много топъл и гостоприемен народ. Ние сме душа хора и на мравката път правим, най-великите и добродушни сме в света

2024.06.21 | 02:34

4
вярно е много сме милостиви ама само към чужденците да не се изложим ...

2024.06.21 | 00:21

3
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto
Снежко Снежев

2024.06.20 | 22:00

2
Това са.... евроГейските ценности... и Путин е виновен, че Бантустаня е кочина и то... неповторима!

Добави коментар

Водещи новини