Уволниха дисциплинарно пияния полицай от Велико Търново

  • 20 юни 2024 12:29

  • 472
  • 1
Уволниха дисциплинарно пияния полицай от Велико Търново
© Pixabay

Дисциплинарно е уволнен служител на полицията във Велико Търново, шофирал с 1,84 промила алкохол и предизвикал катастрофа, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията във Велико Търново.

Със заповед на директора на Областната дирекция старши комисар Димитър Машов от вчера, на 46-годишния служител в структурите на полицията, е наложено дисциплинарно наказание „уволнение“ и му е прекратено служебното правоотношение на държавен служител в МВР. 

Пиян полицай предизвика катастрофа във Велико Търново

Вечерта на 16 април тази година на кръстовище в областния град той е предизвикал катастрофа с материални щети. При проверка за употреба на алкохол, уредът е отчел 1,84 промила в издишания въздух. Тогава той беше задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР, автомобилът му беше иззет, а по случая се води следствено дело.

Ръководството на Областната дирекция остро осъжда подобно поведение и е категорично, че няма да толерира каквито и да било нарушения на полицейската етика, независимо дали са извършени от цивилни или униформени служители, се посочва още в съобщението.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
472 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.20 | 14:22

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини