Водещите новини! Запорираха 13 имота на Ивелин Михайлов от „Величие“. Как протичат консултациите за правителство? (и още…)

  • 18 юни 2024 19:13

  • 2927
  • 21
Водещите новини! Запорираха 13 имота на Ивелин Михайлов от „Величие“. Как протичат консултациите за правителство? (и още…)
© Getty Images/Facebook/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 18 юни   

 

13 имота, сред които и бивш пионерски лагер с площ от 21 дка, които са собственост на идеолога на партия "Величие" Ивелин Михайлов, са запорирани от НАП, показват данните от Имотния регистър, цитирани от сайта BIRD.bg. 

Бившият пионерски лагер се намира в местността Юртлука край провадийското с. Староселец, а Ивелин Михайлов го придобива през 2021 г. от Сийка Михайлова. 

Фирми, в които Михайлов участва, имат дългове към НАП за над 306 000 лв. Други дружества, в които Михайлов е прекратил участието си, дължат още над 343 000 лв. Преди дни шефът на приходната агенция Румен Спецов съобщи, че е разпоредил проверки по сигнали срещу фирмите, свързани с Ивелин Михайлов. По тези производства се работи, но все още няма резултати.

Запорираха 13 имота на Ивелин Михайлов от "Величие"

***


"Ние я познаваме добре и не мислим, че е правилният човек да бъде на най-високата позиция в държавата", обясни Петков.

Той обяви още, че от ПП-ДБ няма да предлагат друга кандидатура.

"Оставаме опозиция. Г-н Борисов трябва да поноси две отговорности. Първата е, че не си спази уговорката по време на ротацията и падна правителството, а втората е, че сега е първа политическа сила - нека да си поеме отговорността като стабилна партия, която има лидерски потенциал", каза още съпредседателят на ПП.

По думите му ПП-ДБ ще отстоява проевропейски и антикорупционни политики. "Нашите избиратели трябва да знаят, че могат да разчитат на нас", каза още Петков.

Кирил Петков: Няма да подкрепим Рая Назарян за председател на НС

***


„Най-стабилното, което би било евроатлантическо мнозинство би било от първите три партии, както бе досега. Днес разбираме, че уплашени и отчаяни от резултатите си, искат ГЕРБ да понесе цялата отговорност“. 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг, предаде репортер на Novini.bg.

„За да има споделена отговорност, за да може да тръгнат преговорите, излъчихме колегите, които да видят дали имат смисъл да продължат преговорите. Отнасям се с голямо уважение към г-н Марков и зачитам неговите 100 000 гласа“.

Борисов: Към днешна дата съставяне на правителство не е възможно, няма да има управление само на ГЕРБ и ДПС

***


„Избирателите решиха ГЕРБ да са първа политическа сила. Това е причината да се отзовем на тяхната покана за разговори“.

„Ние споделихме някои наши неща, ГЕРБ представиха програмата си. Това е. Говорихме общи неща. Не сме говорили за премиер и министри“.

Тошко Йорданов след срещата с ГЕРБ: Разговорът беше простичък и изобщо не сме говорили за правителство

***


Болница "Пирогов" е осъдена на последна инстанция да даде подробна информация за заседанието на Медицинския съвет и Съвета по здравни грижи, от което изтече аудиозапис с изказвания и заплахи срещу членове на фондация "Даная". 

Ръководството на болницата трябва да плати и над 1000 лева за разноски по делото, спечелено от майката на Даная Ани Стоянова в Административния съд в Благоевград. 

Съдът: "Пирогов" да даде подробна информация за заседанието на Медицинския съвет по казуса "Даная"

***


Българин е сред осмината арестувани при акцията по задържането на 35 тона кокаин на стойност милиарди евро в Германия, предадоха медиите в страната, цитирани от Нова.

Има арестуван българин за задържания кокаин за милиарди евро в Германия

***


Лидерът на крайнодесните във Франция Жордан Бардела разкритикува футболната звезда Килиан Мбапе заради негов призив към младежите да гласуват срещу "крайностите" на парламентарните избори този месец.

Лидерът на крайнодесните във Франция разкритикува Мбапе заради коментари относно изборите

***


Премиерът в оставка на Нидерландия Марк Рюте e почти сигурният наследник на Йенс Столтенберг на поста генерален секретар на НАТО.

Само 3 от 32-те държави от Алианса досега бяха против кандидатурата на Рюте. Две от страните - Словакия и Унгария, са готови да променят позицията си. Единствената държава, която засега не е подкрепила нидерландеца, е Румъния.

Почти е сигурно, че Марк Рюте ще е следващият генерален секретар на НАТО

***


Австрийската милионерка Марлене Енгелхор разпределя 25 милиона евро от наследството си между повече от 70 организации, избрани от колектив от 50 граждани, предаде Франс прес.

Подпомагане получават организации в сферата на околната среда, здравеопазването, оказващи помощ на хора, търсещи убежище, и организации, които се борят с неравенството. "Резултатът е толкова разнообразен, колкото и самият Съвет", обобщи пресконференция във Виена Александра Ванг, която наблюдаваше проекта.

Австрийска милионерка дава по-голямата част от наследството си на обществени организации

***


"Приблизително 400 военни на Руската федерация са обкръжени в района на химическия комбинат в североизточния украински град Вовчанск", това предаде израелската медия нюзру.

"Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) започнаха да бомбардират от въздуха позициите на противника с високоточни боеприпаси, произведени в САЩ и Франция", добави цитираното издание.

Около 400 руски военни са обкръжени в украинския град Вовчанск

***


Русия призна, че Украйна е свалила нейния военен самолет А-50 на 23 февруари тази година, това предаде израелската медия мигнюз.

Според цитираното издание признанието е направено от Следствения комитет в Москва.

"От институцията днес обявиха за издирване командира на 138-а зенитна ракетна бригада от състава на Въоръжените сили на Украйна Николай Дзамян", допълни мигнюз.

Русия призна, че Украйна е свалила втората ѝ въздушна крепост от началото на войната

***


Маргот Фридландер, която е на 102 години и е оцеляла от Холокоста, ще бъде на корицата на специален двоен брой на германското издание на "Вог", посветен на любовта, предаде Пи Ей Мидия/ДПА, позовавайки се на списанието, предава БТА. 

Изданието разказва и за преживяното от нея по време на нацисткия период, завръщането й в Германия и обществената й ангажираност като оцеляла от Холокоста. 

Редакционният екип се е срещал с Маргот Фридландер четири пъти за изготвянето на обширния материал за нея, който ще бъде поместен на "много страници". 

От германското издание на "Вог" наричат Фридландер "най-позитивния човек". 

102 годишна жена, оцеляла от Холокоста, е на корицата на "Вог"

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
2927 21

Свързани новини

Коментари 21

Добави коментар
крез

2024.06.19 | 09:22

21
Най тъмните години на убийства ,терор доностници и власт на мръсни хора са от 1944 година та до сега! Комунистическата сган не е излизала от управлението раздавайки парите откраднати от хората и осигурявайки на бандюги власт която и до сега имат! Тези изроди избиха най интелигентната част Българи за да завземат и управляват съдбите ни и престъпната си дейност!
Аве

2024.06.19 | 06:35

20
А запорираха ли порамидалния хисторически "парк"?

2024.06.18 | 22:54

16
80години след ВСВ БЪЛГАРСКИТЕ УПРАВНИЦИ ОТНОВО са на страната на ТЪМНАТА СТРАНА ЗАПАДА, опитващи се да ИЗКАРАТ чрез медиите БНТ, БТВ, НОВА онези преди 1944г., че са били на СВЕТЛАТА СТРАНА и България е била ВИСОКО РАЗВИТ РАЙ. И ДНЕШНИТЕ и онези ХИТЛЕРИСТИТЕ са ЧОВЕКОМАЗЦИ И НЯМАТ РАЗЛИКА!
Безспорен

2024.06.19 | 06:34

19
Факт!

2024.06.18 | 23:01

17
КАТИЛА, ТИ ОСВЕН В ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР ДРУГАДЕ ХОДИЛ ЛИ СИ?

2024.06.18 | 22:41

14
Браво на Величие, че мислят за народа! Победа на изборите е победа за народа ни.
Ти не си нормален

2024.06.19 | 06:07

18
Кои са тези, които мислят и правят нещо за народа, бе тъпан!

2024.06.18 | 22:46

15
Сърцата ни туптят от радост за победата на ПП Величие!

2024.06.18 | 19:41

7
Браво на Величие, че мислят за народа! Победа на изборите е победа за народа ни.

2024.06.18 | 22:40

13
Победа на изборите е победа за народа ни.
до пелтечещия олигофрен

2024.06.18 | 22:07

12
кирльо-канадски, на следващите избори ще пратиме всичките болшевишки партийки в на п.уткината им майчина, ате.бе специялно в л.айнения г.ъз на лена!

2024.06.18 | 21:25

11
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

2024.06.18 | 21:21

10
Do 4 broia
баба гицка

2024.06.18 | 20:44

9
само глупак може да повярва и гласува за тези ДВУЛИЧНИЦИ = двуличие

Добави коментар

Водещи новини