Всеки народ си заслужава съдбата. Всеки!

  • 18 юни 2024 16:31

  • 2943
  • 0
Всеки народ си заслужава съдбата. Всеки!
© Wikimedia/Novini.bg

Някои си били организирали концерт в памет на георги димитров…?! Че даже разбираме, че има и „международна фондация“ на негово име. 

Всеки народ си заслужава съдбата. Това е положението. Правешкият каскет има паметник и действащи политици ходят да му носят цветя, другият убиец – къща-музей, фондация, концерт ще му правят. 

Патриоти скочиха срещу концерт за Георги Димитров

После четем класация на Institute for Management Development (Институт за развитие на управлението); и по-точно четем, че България била на дъното на класацията за конкурентоспособност.

Някой да е учуден, че сме дъното на дъното? Кога ще се отбутнем ли? На куково лято. 

Политически „партии“ влизат в парламента, за да мятат оттам… каквото маймуните мятат една по друга в зоопарка; и влизат там, благодарение на реториката си, че трябва пак да сме с русия и че „едно време си беше по-добре“ – демек, по времето на бай тошо и на гошо тарабата, когато затваряха за виц и убиваха по донос. 

Но, както казахме – всеки народ си заслужава съдбата. 

В тая държава има закон, който казва, че комунизмът е престъпление, но няма нито един осъден по тоя закон и – както казахме – действащи политици носят цветя на диктатор, пращал сънародниците си в лагери заради политически вицове. 

Свободата и демокрацията не са за всеки. Ако си роден с робски манталитет, роб ще си останеш и все господарски г*з ще търсиш за целуване. 

След 45 години терор, унищожение, унижения и пълзене пред съветския господар, преди 35 години свободата дойде, стената падна, нашенците веднага гласуваха за БКП…

Всеки народ си заслужава съдбата. Вари го, печи го, оно хомот си сàка. 

Ако преди 1944 г. е имало комунисти идеалисти, то гошо тарабата не е бил сред тях. Христо Смирненски (макар и комунист) е един от най-великите поети в света, но той е бил добър човек и идеалист; и съм сигурен, че, ако беше доживял да види какво уродливо нещо е съветският социализъм, щеше да се отрече от него. И щеше да заклейми и заплюе комунистите. Но той не доживя.

Ето, Христо Смирненски е бил идеалист. гошо тарабата съвсем не е бил. Защото той е живял в ссср и е видял отвътре какво представлява режимът и как смила собствените си граждани. Не е слушал и чел пропагандата отдалече, а е живял вътре в месомелачката и е знаел много добре какво чака България, ако докара тая проклета система и тука. И въпреки това е направил всичко възможно, за да я докара. Защо ли? Защото освен месомелачката за хората е видял и какви облаги носи за „лидерите“, а той се е гласил да бъде лидер. С лекота е жертвал България и българите, за да осигури себе си и да начеше манията си за величие. 

Той е от предателите, съдействали българската войска да се изпрати срещу Вермахта, за да се оголи България, знаейки, че червената чума дебне да нахлуе и окупира родината ни. И докато червеният ботуш гази родна земя, гошо тарабата се нахлузва във властта, открадната с терористичен преврат, дирижиран от москва. 

Той е сред предателите, подарили Македония на сърбите и Тито. И всеки, дръзнал да защити земята ни, е бил заклеймяван като „великобългарски шовинист“. Иван Вазов дори са наричали „великобългарски шовинист“ ония – кликата около гошо тарабата. Сега наследниците им се правят на патриоти, тогава са продавали България за лична изгода. Днеска се правят на християни, а избитите попове и забраната да влизаш в църква на Великден се правят, че никога не са се случили. 

И на тоя „исторически образ“ – гошо тарабата – са му посветили къща-музей и концерти ще му правят. И всичко това, при все, че комунизмът е обявен за престъпен със ЗАКОН!

Вие представяте ли си в Германия да има къща-музей на Хитлер или на Химлер? 

102 годишна жена, оцеляла от Холокоста, е на корицата на "Вог"

Що за държава е това България? Нещо хем да е незаконно, хем да има възхвала и музеи, посветени на него? Че и на „социалистическото изкуство“ има такъв. Не на „социалистическия терор“, а на „социалистическото изкуство“… 

Че какво се учудвате, че има 20-годишни, дето вярват, че „едно време“ се живеело по-добре. 

За МОЧА плачат и се сополивят, за това, че Левски няма толкова голям паметник, колкото съветските – не им дреме. Пред парламента – чужд цар; половината улици – с руски имена, че и на Аксаков – българомразеца, и на Игнатиев – убиецът на Левски. Пишат се патриоти, а само срещу сънародниците си врякат, викат: „ше те пратя в Белене, само да вземем властта“. 

Сега имат телевизор във всяка стая, две коли и от плажа в Гърция пишат у фейса колко било по-хубаво „едно време“. Не спират да повтарят колко добре се живеело едно време и колко сме били велики и силни, когато три пъти ни фалират държавата. Пада режимът – гласуват ПАК за същите и логично пенсиите стават $3. Тия днеска пак искат „онова време“ да се върне. И само подсмърчат колко било зле сега, кой щял дойде да ги оправи. Молят се путин да ги „освободи“. 

От кое? От собствеността им, от двете им коли, от възможността да си изучат децата в чужбина? От кое да ги освободи? От свободата? Няма грам мисъл за това как така русия – най-голямата държава и най-богата на природни ресурси – е с толкова бедно население: няколко богати олигарси, дребна средна класа и милиони, които нямат вътрешна тоалетна. 

И ония искат ТОВА да дойде да ни „освободи“?! 

Всеки народ си заслужава съдбата. Всеки! 

____________________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Последвайте канала на

Александър Томов
2943 0

Водещи новини