Бурята във Великотърновско: Семейство с 6 деца остана без дом

  • 14 юни 2024 07:33

  • 6407
  • 1
Бурята във Великотърновско: Семейство с 6 деца остана без дом
© Булфото

Бурята във Великотърновско нанесе огромни щети. От днес температурите падат и започна да вали. Нанесени са щети за милиони. 

"Няма никаква организация да разполагаме техника, хора. За всичко овикваме кмета, който е безсилен. Застрахователите не бързат", разказва местна жителка на с. Шереметя. 

Оценяват щетите във Великотърновско след силната буря с градушка

"Трябва да бъдат описани щетите. Това е погром. В много от къщите се налага жива сила. Има 30 вдовици, които не могат да се справят сами. Кметът не е магьосник. Трябва ни сериозна организация", добавя друга местна жителка.

Местните жители призоваха за контейнери и живи сила, която да помогне за отстраняването на щетите. 

Има бедстващо семейство. Къщата им е поддала, има разцепване 10 см. В нея живеят две семейства, има 6 деца. Те в момента спят при роднини. Община Велико Търново трябва да се задейства и да ги настани някъде.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов обясни, че е свикан кризисен щаб. "На място има комисии, които опасват щетите. На всяко семейство се полагат около 1600 лв. Местните разказват, че поне от 75 години не помнят такова нещо. Нужни са стари цикли, керемиди за покривите, които са на решето", обясни Панов, предава БНТ. 

Кадри: БНТ 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
6407 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.14 | 07:44

1
Пак ще жалим циганска колиба до река.

Добави коментар

Водещи новини