Пиян инсценира грабеж, за да прикрие катастрофа и сбиване

  • 03 септември 2012 11:19

  • 561
  • 0
Пиян инсценира грабеж, за да прикрие катастрофа и сбиване
©

30-годишен от с. Горско Косово се опита да излъже полицейски служители, че е ограбен, за да прикрие допуснато от него произшествие в нетрезво състояние, съобщиха от ОДМВР във Велико Търново.

Вчера, около 00,00 ч. на тел. 112 в РУП – Павликени е получен сигнал от 30-годишния К.Н., който се представил за охрана на язовир "Ал. Стамболийски". Мъжът обяснил, че пред портала на язовира непознати за него мъже са му извършил грабеж на портмоне, с намиращите се в него около 100 лв. и документи за самоличност. На мястото незабавно е бил изпратен полицейски екип, който след извършена проверка е установил, че няма данни за извършен грабеж спрямо тъжителя. При извършен оглед в района на местопроизшествието полицейските служители са установили, че има нанесени повреди по лек автомобил "Нисан Съни", ползван от К.Н. В хода на разследването е установено, че автомобилът е бил управляван от 30-годишния мъж по-рано през деня и е самокатастрофирал в района на с. Горско Косово. Водачът е напуснал местопроизшествието и в района на селото паркирал автомобила си напречно на пътното платно, с което възпрепятствал преминаването на други автомобили. По същото време по пътя преминавал лек автомобил "Ауди", управляван от 35-годишния Х.А. и пътници - 37-годишният К.Й. и 29-годишният Н.А., всички от Павликени и известни на полицията. Те слезли от автомолбила и отишли при К.Н. При опит да заговорят водача, той започнал да ги обижда.

В резултат на това между тях започнала саморазправа. Впоследствие четиримата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. На К.Н. са съставени два акта – за подаване на лъжлив сигнал на тел. 112 и по Закона за движение по пътищата. Изпробван доста по-късно за алкохол с техническо средство, апаратът е отчел 1,54 промила. По случая в полицейското управление е заведена преписка.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
561 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини