Ще се извинят ли партийците на своя народ задето го отвратиха от политиката

  • 10 юни 2024 12:45

  • 885
  • 0
Ще се извинят ли партийците на своя народ задето го отвратиха от политиката
© pixabay

Рекордно ниска бе избирателната активност вчера, в Неделята на слепия – едва близо 30 на сто от имащите право на глас са се разходили до урните. Грубо обобщение показва, че от 1/3 гласували, ¼ са дали доверието си на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Ниската избирателна активност би трябвало да е червена лампа за политиците. Ако изобщо им пука.

По-голяма бъркотия в Секционните избирателни комисии от вчерашната, не си спомням да е имало в най-новата ни гласоподавателна история. Оправданията са, че вотът беше 2:1, че в последния момент бяха сменени близо 300 от членовете на комисиите, пожелали сами да се оттеглят от тази непривлекателна дейност.

Резултатът беше пълен хаос и суматоха в неделния изборен ден.

Хората чакаха дълго на опашки пред секциите и току- виж решили следващия път изобщо да не си правят труда да пускат бюлетини.

Огромен срам за политическата класа е тази унизително ниска за нея избирателна активност. Това на практика превръща всяка от партиите, които ще влязат в състава на НС, в нелегитимна организация, представляваща по един файтон български избиратели, образно казано.

За качеството на целокупното депутатство, хич не ми се отваря дума, вярвам, че хората имат достатъчно трезв разум и сами могат да преценят какво им се предлага и дали го искат или не. Видяхте ли един новоизбран депутат как не спря да дъвче фастъци в ефир, докато обясняваше нещо на силен източен диалект!? В листите е пълно с кандидати, срещу които се водят дела, включително за убийство на пътя.

Вместо политиците днес да се извинят на своя народ и да си посипят главите с пепел, те продължават да насъскват своите малобройни агитки и фенове като на футболен мач. От сутринта ни облъчват с омраза и хейт към всеки, който е от противниковия отбор. В този хор се включват дори титулувани анализатори, които впечатляват не с друго, а с ненавистта, която изпитват към собствения си народ. Който от своя страна им отвръща със същата взаимност.

Истината е, че скоро нито ще има кой да гласува по тази силно изкористена партийно-листова система у нас. Нито ще има кой да брои гласовете.

Такава е нерадостната картина с гласоподаването у нас, което само по закон, който никой не спазва, е задължително.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
885 0

Свързани новини

Водещи новини