Котаракът Гого - депутат?

  • 09 юни 2024 11:20

  • 1283
  • 0
Котаракът Гого - депутат?
© Фейсбук

Котаракът Георги от пловдивската библиотека „Иван Вазов“ вече е толкова популярен, колкото кандидатите на днешните избори 2 в 1.

Кампанията в защита на котето от читалнята беше подкрепена от близо 11 000 души.

С такъв вот Георги щеше да бъде звезда и в голямата политика – вярват неговите спасители. И казват, че книгите и техният пазител носят важно послание за новите избраници.

"Георги е добре, радва се на голяма популярност. Той е звезда и да, в голяма степен се припознава доста повече от случайните хора, отколкото някои политици", смята Диана Блъскова – НБ „Иван Вазов“ – Пловдив.

До края на май петицията котаракът да не бъде изгонен от библиотеката беше подписана от 10 927 души. И Георги запази мястото си в читателското кресло. Ако беше кандидат за депутат, този вот би му стигнал да влезе в 50-ия парламент – пресмятат неговите защитници. И виждат в това важен политически знак.

Котакът Гого остава в библиотеката

"За да има добър резултат трябва да го изпълнява човек, който има добри намерения. А добрият човек е добре възпитаният човек", каза Ваня Костова – организатор на кампанията.

"Голяма част от тези 10,000 човека, които се разписаха, са чели в детството си точно тия важните книги, в които говорим за съчувствие за състрадание. За емпатия, за обич", мисли Диана Блъскова – НБ „Иван Вазов“ – Пловдив.

А новите депутати първо трябва да прочетат Библията, смята Ваня Костова.

"Основният закон, на който се основава Библията, е „Не прави на другите това, което не искаш на теб да ти направят и „Обичай ближния си", припомня Ваня Костова – организатор на кампанията.

В читалнята, където котаракът Георги прекарва голяма част от времето си, нямат спомен да са виждали кандидат-депутати – нито за националното Народно събрание, нито за европарламента.

"Най-вероятно не ги разпознавам, защото не съм ги срещала често. Но допускам, че са четящи хора", надява се Диана Блъскова – НБ „Иван Вазов“ Пловдив, предава БНТ.

Читалнята с котарака е отворена за всички нови народни избраници. И въпреки, че Георги няма отношение към политиката, със сигурност ще е добра компания за онези, които не влизат в библиотеката само когато навън вали.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1283 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини