25 000 лева глоба отнесе търговска верига заради цената на пица

  • 06 юни 2024 12:11

  • 3401
  • 0
25 000 лева глоба отнесе търговска верига заради цената на пица
© Pixabay

25 000 лева глоба е наложила на известна търговска верига Комисията за защита на потребителите заради разлики в цените на замразени пици, продавани в обект в Дупница.

Глобата е потвърдена според решение на Районния съд, което може да се обжалва пред по-горна инстанция.

Нарушението е установено от екип проверяващи, които закупили пиците в хипермаркет в Дупница, разказва БНТ.

 Проверяващите установили, че всички подобни продукти от съответната марка били с обявена по-ниска цена от тази, на която се маркират на каса.

Пиците са били на цена от 8.99 лв. за период от 7 дни, като преди това артикулите във всичките им разновидности са се предлагали на по-ниска цена от 8.49 лв. за брой, но поради технически причини етикетите не са били сменени своевременно от персонала. Комисията за защита на потребителите е съставила акт за установено административно нарушение и издала наказателно постановление, което е обжалвано в съда.

"Търговският обект е голям, посещаван от многобройни клиенти, част от хранителна верига и с ежедневен оборот на подобни замразени храни и сериозна посещаемост от гражданите, което би могло да доведе до засягането на голям брой потребители, а от там и завишава сериозно обществената опасност на нарушението", се посочва в мотивите на съда.

ЕС глоби производителя на бисквитите "Oreo" с 337,5 милиона евро

Последвайте канала на

Десислава Станева
3401 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини