Във Видин отдадоха почит пред подвига на Христо Ботев и загиналите за свободата на България

  • 02 юни 2024 14:06

  • 596
  • 5
Във Видин отдадоха почит пред подвига на Христо Ботев и загиналите за свободата на България
© Facebook/ Областна администрация Видин

С тържествена церемония във Видин се преклониха пред героичната саможертва на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. За да отдадат почит пред паметника на поета-революционер, в дунавския град се събраха общинското и областното ръководства, ученици, учители, представители на обществени и културни организации, граждани. 

През целия си кратък живот Христо Ботев следва една единствена цел – Освобождението на България. Наш дълг е да пазим Ботевите завети. Нека в този ден сведем глави пред неговия подвиг и на всички, загинали за нашата свобода. Нека следваме техния пример и помним, че свободата, справедливостта и човеколюбието са достойни за саможертва, отбеляза в словото си кметът на община Видин д-р Цветан Ценков.

Всички с чувство на признателност свеждаме глави пред неговия велик подвиг, който ще остане завинаги в славната ни история. Ботев остава жив завинаги в паметта ни, допълни той. Българският народ мъдро му отреди челно място в нашия национален пантеон сред малцината достойни да бъдат равни на Апостола на свободата, каза още кметът.

България почита подвига на Христо Ботев и неговата чета

Възпитаници на Основно училище „Любен Каравелов“ рецитираха стихове на поета-революционер. 

В знак на признателност пред делото и саможертвата на Христо Ботев и на героите, дали живота си за свободата на България, под звуците на Градския духов оркестър пред паметника цветя и венци положиха представители на държавните и местни институции, обществени и културни организации, политици и много граждани. 

Под звука на сирените точно в 12:00 часа всички запазиха мълчание и сведоха глави пред българските герои и тяхното дело.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
596 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.06.02 | 19:53

5
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto
Възмутен

2024.06.02 | 15:05

2
Не съм виждал толкова грозен паметник като този на гениалният поет Христо Ботев. Изглежда като набучена на кол. без човешко тяло огромна глава.
ПОДКРЕПЯМ!

2024.06.02 | 16:47

4
Прилича на статуите на Великд3нския остров. Пардон, онези са по-хубави... ;)

2024.06.02 | 16:30

3
смърт за рузнята! ватниците на бесилото!

2024.06.02 | 14:27

1
❤️Здравейте) Казвам се Джулия, на 23 години съм) Амбициозен 18+ еро модел) Харесва ми да правя голи снимки) Моля, оценете снимките ми ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини