А новата Желязна завеса се спуска бързо и ръбовете ѝ са остри…

  • 30 май 2024 17:20

  • 3012
  • 0
А новата Желязна завеса се спуска бързо и ръбовете ѝ са остри…
© Getty Images/Novini.bg

За съжаление, си въобразихме прекалено много. Не само ние; и останалият свят взе много да витае в облаците и да си въобразява напредък, демокрация, загърбване на войните и загърбване на нищожеството на подлостта. 

Ама не взехме предвид русия, кремъл и путин.

Та, последните 20+ години, докато ние дремахме в полето на мечтите, ония в североизточния Мордор си плетоха кошниците. И инвестираха в местни продажници. И днес имат разни орбани и руменци, и менте евроатлантици на кило, които да им работят по пропагандата и интересите на ишлеме. 

Всичките тия хубостници са толкова съсредоточени в собствените си ****** и толкова ги смятат за център на вселената, че разумни действия от тяхна страна не може да се очакват; и, ако ги очаквате, значи проблемът е във вас – пò сте дезориентирани от ония, дето се опитват да си правят кучетата вегани. Съжалявам.

Изброените „държавници“ са най-обикновени интересчии, които… сопол да оставите на масата, без надзор, ще ви го гепят. И те не знаят защо, навик. Да им кажеш: „пет минути живот остават на планетата, от тебе зависи да се спасим – ако спреш да далавераджийстваш за пет минути, ще се спасиш и цялата планета с тебе!“… пак няма да могат да спрат. По-силно е от тях. То ги ръководи отвътре вместо мозък. 

И сега „интересчийството“ им смърди на ватенки, сельодка, немито и митрофанска непрана униформа. Един натиска друг да предаде държавата пред целия свят и да гласува, че НИЕ сме се „въздържали“ да обявим клането в Сребреница за геноцид. При положение, че сме едни от вносители на резолюцията за геноцида в Сребреница. После се прави на ударен, че нямал нищо общо с „натискането“. Както българската история не спира да сочи – тия никога не се научават, че от толкова въртене, накрая най-масивната ти, незащитена и мека част, която се разделя на две, започва да сочи нагоре и…

И защо беше всичко това? Заради интересите на друга руска кукла, която комшиите са си инсталирали за президент, защото и той (като много от комшиите) обича путин. 

Друг един „натовец“ (при това с натовска униформа и пагон) говори за мир от Унгария, на посещение на другия домашен любимец на путин. А защо не говори от София за тия неща – докато в София се провеждаше Парламентарна асамблея на НАТО? Натовецът обърна гръб на НАТО и отиде при пунинското приятелче, което заговори за изваждане на страната си от НАТО… Какво иска да ни каже нашият „командващ“ натовец с тази визита по време на Парламентарна асамблея на НАТО в собствената ни държава?!

А новата Желязна завеса си се спуска. Не особено бавно. И ние… как да ви кажа, пак ни е отредено почетно място от страната на загубеняците. Не просто на губещите, а на загубеняците, дето дори не са достатъчно лоши, че да ги знаят като „лошите“; периферия; планктон; храна за диктаторски машини – като НРБ едно време. 

И пак се делим на гласуващи, негласуващи и гласуващи за смешници. Това последното ми е най-странно – дали е за „отмъщение“ на колегата/съседа, дето гласува за други; дали от опит да сме „забавни“ и „абе шоу да става!“; дали за наказание на цялата държава, която не те обича (а ти си е*а ти пича); дали е от нелечимо вярване в чудеса, които тия „държавници“ не спират да обещават…? Толкова десетилетия гласоподавателят на тая територия не успя да се научи, че като му обещават чудеса, обикновено му доставят ла*но с глазура. И пак се бута за обещавачи на вълшебства да гласува. 

___________________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Последвайте канала на

Александър Томов
3012 0

Водещи новини