Започна основен ремонт на общинския път за свищовското село Хаджидимитрово

  • 29 май 2024 15:00

  • 535
  • 1
Започна основен ремонт на общинския път за свищовското село Хаджидимитрово
© Gettyimages

Започна основен ремонт на общинския път за свищовското село Хаджидимитрово на стойност 2,5 млн. лв. Финансирането е осигурено от Закона за държавния бюджет, в изпълнение на Инвестиционната програма на община Свищов, съобщават от пресцентъра на общинската администрация.

Проектът включва изпълнение на строително-монтажни работи от кръстовището с път III -407 (Павел – Совата) до табелата на с. Хаджидимитрово, малко след която е и краят на ремонтираният участък. Общата дължина на трасето е 1 915 метра, допълниха от Общината.

В рамките на проекта са предвидени ремонт на пътна настилка, почистване на банкети и бордюри, отводняване в участъка извън населени места, монтаж на нови ограничителни системи за пътища, направата на нов капковиден остров при кръстовището с републикански път III-407, изграждане на два нови водостока по дължината на участъка, вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка.

Фирмата, преасфалтирала пътя след сблъсъка с кола на НСО: Не ни предупредиха за разследването

Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи и дейности по договора е до 12 месеца.

С цел да подобри пътната инфраструктура и да гарантира безопасно движение, община Свищов има изготвени няколко технически инвестиционни проекта за своите общински пътища, като търси форми и начини за финансиране. Към момента изготвени проекти има за селата Овча могила, Драгомирово, Ореш и към село Червена от главен път Е-83, посочиха от общинския пресцентър.

През март тази година започнаха дейности по реконструкция на довеждащия водопровод до черпателния резервоар в село Хаджидимитрово.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
535 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.29 | 15:42

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини