Терзиев: Тече мащабна акция по почистване на гробищните паркове

  • 29 май 2024 09:43

  • 407
  • 2
Терзиев: Тече мащабна акция по почистване на гробищните паркове
© Фейсбук/Васил Терзиев

Кметът на София Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите обяви във фейсбук, че тече мащабна акция по почистване на гробищните паркове. 

"На място вече се коси и се премахват храсти и клони. Централните софийски гробища са занемарени и неприветливи", съобщи той в социалната мрежа.

Започна мащабно почистване на гробищата в София

Терзиев направи уговорката, че последният дом на покойниците ще изглежда в нормален вид за Голяма задушница. Тази година поменът за всички мъртви се пада на 22 юни, събота. 

"До Черешова задушница остават 25 дни, в които ние ще работим всекидневно. До 22 юни ще върнем нормалния облик на софийските гробищни паркове и ще продължим да полагаме необходимите усилия, за да ги поддържаме във вида, в който всеки гражданин очаква да бъдат", отбеляза градоначалникът. 

"Предвидили сме необходимата техника, с която почистената био маса да бъде транспортирана, а след това и преработена в инсталацията за биологично третиране в Хан Богров. Още с първите доброволчески акции за чистене и озеленяване на Софийските гробища обещахме на гражданите да решим натрупаните проблемите в Общинското предприятие "Гробищни паркове" докрай. Проблемът не е само в неприветливия начин, по който изглеждат тези места, калните алеи, нарушената цялост на оградите и нерегламентираният достъп на външни лица. Занемареното общо състояние на всички гробища е следствие и от множество злоупотреби, които новото ръководство на Общинското предприятие разкри и предаде за разследване на компетентните органи", допълни Терзиев.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
407 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.29 | 11:03

2
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

2024.05.29 | 09:58

1
Явно, ще ни включват в ъв войната в Украйна.

Добави коментар

Водещи новини