Петролът спада под натиска на запазващите си високи лихви

  • 21 май 2024 09:22

  • 381
  • 2
Петролът спада под натиска на запазващите си високи лихви
© Pixabay

Цените на петрола спаднаха в днешната азиатска търговия, като инвеститорите преценяват, че високите лихви в САЩ, които вероятно ще останат такива по-дълго от очакваното, ще намалят търсенето, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, намаляха с 12 цента или 0,1 на сто до 83,34 долара за барел.

Договорите за американския лек суров петрол загубиха 8 цента или 0,1 на сто до 79,72 долара за барел.

И двата сорта отстъпиха с около 1 на сто вчера, след като представители на Управлението за федерален резерв заявиха, че очакват повече знаци, че инфлацията спада, за да решат как и кога ще започнат да намаляват лихвите.

Петролът на ОПЕК отново прескочи 83 долара за барел

Глобалните физически пазари на петрол отслабват поради намалялото търсене от страна на рафинериите и достатъчното предлагане. "Опасенията за слабо търсене предизвика разпродажби, след като надеждите за намаляване на лихвите отслабнаха", посочи анализаторът Тошитака Тадзава от "Фуджимори секюритис" (Fujitomi Securities).

Вчера зам.-председателят на УФР Филип Джеферсън заяви, че все още е рано да се каже дали спадът на инфлацията е "достатъчно продължителен", а друг зам.-председател - Майкъл Бар, изтъкна, че рестриктивната политика се нуждае от повече време, за да подейства стабилно. Председателят на УФР в Атланта Рафаел Бостич посочи, че ще е нужно "малко време" преди централната банка да добие увереност, че спадът на цените е устойчив.

Последвайте канала на

Десислава Станева
381 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 05:51

2
❤️ Г­­о­­­р­­­е­­­щ­и­ ­­м­­­о­м­и­­ч­­­е­­­т­­а­­­ ­в­­­и­ ­­о­­­ч­­а­к­­­в­­­а­­т ­­-­­­ X­­1­­­8­­­.­F­­U­­­N

2024.05.21 | 10:14

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/sman

Добави коментар

Водещи новини