Синдикалист: В България има дефицит, както на работни места, така и на кадри

  • 31 август 2012 07:37

  • 606
  • 1
Синдикалист: В България има дефицит, както на работни места, така и на кадри
©

България се намира в една феноменална обстановка, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия Христина Христова, председател на НДСВ, относно ситуацията в страната с безработицата и емигрантите.

Константин Тренчев, председател на КТ "Подкрепа", заяви, че българите напускат страната ни заради сигурността, която те откриват в чужбина. Той заяви, че за съжаление, България се напуска от най - качествените хора и дори кризата не накара българите да се върнат в страната ни.

"Ако наистина напускат най - квалифицираните, най - образованите и най - конкурентноспосбните, сигурно в страната ни остават хората, които са най - неимформираните", добави от своя страна Христина Христова.

"Деца се раждат, включително и в гората, но въпросът е каква е перспективата на тези деца. За съжаление, те няма да станат учени в БАН", добави Тренчев.

Той припомни, че България е загубила в периода на прехода 40 млрд. лв., които са инвестирали в хора, заминали да живеят в чужбина. "Това е истината и за съжаление в момента има дефицит, както на работни места, така и на кадри", добави Константин Тренчев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
606 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.08.31 | 21:32

1
И аз ще си тръгна .....скоро и няма да се върна никога !

Добави коментар

Водещи новини