ИПБ: МВР не е предупредило за опасност при новата организация на движение в София

  • 13 май 2024 12:46

  • 481
  • 1
ИПБ: МВР не е предупредило за опасност при новата организация на движение в София
© Фейсбук

Институтът за пътна безопасност е възложил на мултидисциплинарен екип от одитори по пътна безопасност, проектанти и пътни инженери да извърши инспекция/одит за дефицити за безопасност на изградената организация на движение по бул. „Патриарх Евтимий“, бул. „Витоша“ и бул. „Фр. Нансен“. Инспекцията ще започне на 13.05.2024 г. /понеделник/ в 14.00 часа от бул. „Витоша“.

Две седмици откакто е пусната нова организация на движението през медиите отговорни институции се обвиняват. В същото време така наречените експерти правят субективни заключения, обслужващи политически двата лагера. Свидетели сме как министърът на вътрешните работи през медиите не одобрява организацията на движение в района.

В същото време кметът на гр. София ни съобщава, че представител на МВР е подписал проекта за нова организация на движението. Днес от ефира на БНТ началникът на столичната Пътна полиция ни съобщи, че проектът е подписан от негов служител в комисията по организация на движението в СО, но процедурата изискало още веднъж да се съгласува със същия служител.

В същото време чл.165 ал.1 т.3 от ЗДП задължава пътна полиция да следи за състоянието на пътя и пътните принадлежности и издават писмени предупреждения, сигнални писма или разпореждания до собствениците или до администрацията, управляваща пътя, и до фирмата, поддържаща пътния участък, за отстраняване на установени неизправности по тях.

СДВР: Новата организация на движение в центъра на София не е узаконена и съгласувана с нас

Проверка на Института за пътна  показва, че към този момент такова разпореждане, сигнално писмо за констатирани нередности по съществуващата нова организация на движението, не е издавано от МВР. Това показва, че няма дефицити на безопасност при така създадената организация на движение или Пътна полиция не може да открие такива. В същото време от телевизионния екран така наречените "експерти" пропагандират за чудовищни несъответствия и незаконосъобразни действия. За да се преустанови с спекулациите и страховете на гражданите на София, Института за пътна безопасност започва инспекция на съществуващата организация на движението.

 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
481 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 06:19

1
❤️ Г­­о­­­р­­­е­щ­­и­­ ­­­м­­­о­­м­и­ч­е­­­т­­а­ ­в­и­­ ­­о­ч­­а­­к­в­а­­т ­­­-­­ X­1­­­8­­.­­­F­­U­­­N

Добави коментар

Водещи новини