Започва безсрочна полицейска акция за безопасност на движението по пътищата

  • 13 май 2024 11:09

  • 529
  • 1
Започва безсрочна полицейска акция за безопасност на движението по пътищата
© Булфото

Започва акция за безопасността на движение по пътищата, засилва се полицейският контрол, съобщиха от МВР. Оттам допълват, че операцията е разпоредена от служебния министър на вътрешните работи Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните и е част от мерките за ограничаване на предпоставките за възникване на пътни произшествия.

В контрола ще се включат всички служители с полицейски правомощия за работа по Закона за движение по пътищата.

Ще бъдат разположени допълнителни полицейски екипи в районите на конфликтни участъци с концентрация на пътнотранспортни произшествия, пътни възли, кръстовища и основни пътни артерии в страната.

Служителите на МВР ще използват пълния набор от технически средства за контрол на скоростта и осъществяване на проверки за шофиране след употреба на алкохол и наркотици.

Хванаха още 29 пияни и 10 дрогирани шофьори

По време на проверките ще се следи за използването на предпазните колани, техническата изправност на автомобилите, наличието на задължителна застраховка "Гражданска отговорност" и др.

Акцията е безсрочна и е продължение на предприетата от МВР политика за нулева толерантност към водачите, грубо нарушаващи правилата за пътна безопасност, отбелязват от вътрешното ведомство.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
529 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 06:20

1
❤️ Г­­о­­­р­­е­­­щ­­­и­­ ­м­­­о­­­м­­­и­­ч­­е­т­­а­ ­в­­и­­­ ­­о­ч­­а­­­к­в­­а­т ­­-­­­ X­­1­­­8­­.­­­F­U­­­N

Добави коментар

Водещи новини