Над 1100 пътници за ден с двуетажните автобуси до Банкя и парк "Врана"

  • 07 май 2024 11:58

  • 507
  • 1
Над 1100 пътници за ден с двуетажните автобуси до Банкя и парк "Врана"
© Мартин Лазаров

Над 1100 пътници само за ден превозиха двуетажните автобуси, които се движат по експресните линии Х43 до Банкя и Х50 до парк "Врана". Това показа физическо преброяване на пътуващите в общо трите автобуса, които се движат в почивни и празнични дни от пл. Свети Александър Невски.

"Тези цифри са в ден, в който голяма част от столичани са на път. А какво ли ще се случи, когато хората се завърнат?" коментира експертът Марио Евстатиев, който е и автор на идеята за двуетажните автобуси, по която работят заедно с общинския съветник Карлос Контрера.

"На първия курс към Банкя, още от начална спирка свършиха местата на втория етаж, а по пътя се запълни и първият. Автобусът събира 129 пътници, от които 83 са седящите. Ние качихме над 100 човека. Представете си, че сме спестили поне 50 автомобила, които иначе задръстват Банкя в почивните дни . Да не говорим, че и за жителите на Банкя, новата линия е голямо удобство, тъй като прави директна връзка с женския пазар, с центъра на София без прекачване. До сега, за да стигнеш например до Лъвов мост или до Сточна гара, правиш поне едно прекачване, а с Х43, стигаш за около 30 мин. с едно превозно средство.", коментира още Евстатиев.

За NOVINI.bg, той сподели още, че има сериозен интерес, именно линия Х43 да стане ежедневна, както е и записано в решението на СОС. Това се налага и от факта, че от днес се преустановява движението на дневните влакове София - Банкя, с което курортното градче остава с една транспортна връзка по-малко. Именно и за това, още днес ще се внесе предложение за промяна на режима на работа на линията, като се предвиждат и повече курсове в делник. В почивни и празнични дни, разписанието и излетният и характер ще се запазят.

Последвайте канала на

Novini.bg
507 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 06:38

1
❤️ Г­о­р­­­е­­щ­­и­ ­­­м­­­о­­м­­и­­­ч­е­­­т­а­ ­­­в­и­­­ ­о­ч­­а­­­к­­в­­­а­­т ­­­-­­ X­­1­­8­­.­F­U­­N

Добави коментар

Водещи новини