Над 500 души пътуваха до НИМ с атракционен двуетажен автобус

  • 21 април 2024 07:44

  • 1152
  • 3
Над 500 души пътуваха до НИМ с атракционен двуетажен автобус
© Мартин Лазаров

Над 500 души избраха да използват безплатната атракционна линия от пл. „Свети Александър Невски” до НИМ, която бе организирана вчера по повод 148-та годишнина от избухването на Априлското въстание.

Идеята е на общинския съветник Карлос Контрера и експерта Марио Евстатиев. Тя имаше за цел да улесни достъпа до музея, който традиционно с обществен транспорт се достига за над 40 минути от центъра на София.

Атракционната линия е само началото на серия подобни инициативи, върху които се работи от над година. Те стартираха с тестова експлоатация на двуетажен автобус до парк-музей „Врана”, както и до село Долни Пасарел.

Атракционен двуетажен автобус ни вози до НИМ по случай 148 години от Априлското въстание

 В момента "Столичен автотранспорт" ЕАД разполага с общо 5 автобуса, чиято подготовка е във финалния си етап. Предстои до седмици отново от пл. „Свети Александър Невски” да стартира експресна излетна линия до центъра на Банкя. Тя също ще се обслужва от двуетажен автобус, като ще тръгва на всеки час от 8:30 до 18:30 и ще изминава разстоянието до Банкя само за 44 минути.

Пътуването с атрактивните автобуси ще е възможно с всички превозни документи, които Център за градска мобилност издава, а целта е да се намали автомобилния трафик, генериран от желаещи да посетят курортното градче в границите на Столична община, обясниха за NOVINI.bg инициаторите на проекта.

Двуетажният автобус до парк-музей „Врана” предстои също да се движи. Двете линии са със синхронизирани разписания, така че пътуващите от Банкя ще могат да направят удобно прекачване и да посетят царския парк. Пътуването в обратна посока също е синхронизирано, обясниха още експертите.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1152 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 07:17

3
❤️ Г­о­­р­е­­щ­и­­­ ­­­м­о­м­­и­­ч­е­­т­­а­­­ ­­в­и­­ ­­­о­­ч­­а­­­к­­­в­а­­т ­­­-­ X­­1­­­8­.­­­F­­U­N

2024.04.21 | 11:17

2
Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни, кyпиx го от тук----> shout.to/ketoex
Берлин

2024.04.21 | 09:38

1
В Берлин всички автобуси по линия 100 са атракционни!

Добави коментар

Водещи новини