Водещите новини! Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста. Еврокомисар: България е готова за сухопътен Шенген (и още…)

  • 18 април 2024 19:15

  • 754
  • 7
Водещите новини! Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста. Еврокомисар: България е готова за сухопътен Шенген (и още…)
© Getty Images/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 18 април   

 

Тричленен състав на Апелативен съд - София потвърди определението на Софийския градски съд, с което на обвиняемите за участие в престъпна група за контрабанда, пране на пари, а от вчера и за длъжностни престъпления Петя Банкова и Стефан Димитров бе наложена мярка за неотклонение „задържане под стража".

Съдът се мотивира с налично обосновано предположение, че двамата са извършили престъпленията, в които са обвинени, като беше посочено, че в тази посока към момента има събрани множество гласни и писмени доказателства.

Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста

***


„Много е хубаво отново да бъда в София, за да празнуваме заслуженото приемане на България и Румъния в Шенген. Работихме много усърдно заедно, но все още не сме удовлетворени, защото очакваме пълното присъединяване на двете страни и по сухопътен Шенген“.

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген, няма да има милиони нелегални мигранти

***


Главчев разказал на европейските ни партньори за случващото се в страната ни

***


Цветеслава Гълъбова:

„Г-жа Григорова, издигната да кмет на София от БСП и Левицата, отказа нашето предложение за включване в листите. При никакви условия не е съгласна. Мая Манолова, която беше част от Левицата, сама е избрала да ни напусне. Беше добре и да ни го заяви в очите. Все пак всички работихме за нейния кандидат, който стана съветник.

Яснооо, коалицията ни с БСП вече е минус двама съветници.

Нейсе, ще се справим и без тях“.

Мая Манолова напусна "Левицата"

***


„Многонационалната бойна група на НАТО е едно решение на Алианса за реално присъствие на съюзните сили, които са по колективната отбрана на източния фланг. Когато ние казваме, че българската национална отбрана се осъществява в рамките на колективната отбрана, това е най-добрият пример“.

Министър Запрянов: Многонационалната бойна група на НАТО в България заслужава висока оценка

***


Случката е станала на 10 април по време специализирана операция срещу нелегалната емиграция. Пазителите на закона помислили якута (представител на тюркоезична народност, живееща в Североизточна Русия), който е бил с монголоидни черти, за гастарбайтер от някоя бивша съветска република в Централна Азия. Полицаите му нанесли му побой, сложили му белезници и го закарали в полицейски участък.

„С мълчаливото съгласие на управниците членове и симпатизанти на крайнодесни организации зачестиха и ожесточиха погромите над хора, които не приличат на руснаци", добави медията.

„Наскоро при един такъв погром пострада жена, родом от южната руска автономна република Дагестан. 

„Нацистите  ни нападат и бият посред бял ден, докато моите сънародници се бият срещу „нацистите" в Украйна", сподели Амина, цитирана от изданието.

Полицаи в Москва пребиха ветеран от войната в Украйна

***


Украйна обяви днес, че е поразила голямо руско летище на анексирания полуостров Крим, унищожавайки военно оборудване, предаде АФП.

Атаката е станала в ранните часове в сряда и е била срещу военновъздушната база "Джанкой" в северната част на полуострова, завзет от Москва през 2014 г.

Киев: Ударихме голямо руско летище в Крим

***


„Евентуалният израелски удар в отговор на иранската атака от 14 април надали ще бъде нанесен преди 30 април", това съобщи американската медия ABC News.

Според източник от Вашингтон: Въоръжените сили на Еврейската държава най-вероятно ще отвърнат на прекия удар на Ислямската република след края на този месец. На 30 април завършва тазгодишният седемдневен празник Песах.

Израел отвръща на иранския удар след 30 април?

***


Разпространени от медиите на Острова документи показват, че Принц Хари вече и официално не е част от Великобритания. На тях се вижда, че херцогът на Съсекс е посочил като свое основно местожителство САЩ.

За първи път обаче подобна информация е факт, след като двамата със съпругата му Мегън Маркъл напуснаха територията на Обединеното кралство през 2020 г.

Принц Хари взе съдбовно решение

***


Говорител на китайското министерство на външните работи приветства предстоящото посещение на американския държавен секретар Антъни Блинкън в Китай, предаде Ройтерс.

Американският първи дипломат ще отпътува на 23 април на четиридневно посещение в Китай за срещи с висши китайски представители на фона на засилващото се напрежение във връзка с търговията, сближаването на Китай с Русия и агресивните действия на Пекин срещу Филипините в Южнокитайско море, съобщи сп. „Политико".

Китай приветства планираното посещение на държавния секретар на САЩ

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
754 7

Коментари 7

Добави коментар

2024.04.19 | 06:08

7
МАСОВО САМО "ВЪЗРАЖДАНЕ" на ИЗБОРИТЕ!

2024.04.18 | 22:23

6
СЛАВА НА БРАТСКА РУСИЯ!
Ukraina55

2024.04.18 | 20:37

4
Искам кожени ракети в анала...ПРЪЦ..МЯУУУУ..УРУНГЕЛЛ....
Nazi SS

2024.04.18 | 20:37

5
И аз, духам редовно на циганите в Ловешкия затвор...ПРЪЦ...ПРЪЦ..ААААХХХ...

2024.04.18 | 19:29

3
ПУТИН РАДЕВ ЛУКАШЕНКО, ЗА ЕДИН ПО-ДОБЪР СВЯТ БЕЗ ГО,ВЕДА

2024.04.18 | 19:26

2
Слава на руската армия! Бог с вами!

2024.04.18 | 19:26

1
с червените ботушки потропваме в захлас, че нашите братушки ще дойдат и у нас! възмездие ще има за всеки от власта, предателите алабала, кравари и лгбт!

Добави коментар

Водещи новини