Внезапно почина изтъкнат български скулптор

  • 15 април 2024 16:55

  • 10833
  • 2
Внезапно почина изтъкнат български скулптор
© pixabay

Внезапно ни напусна проф. Венелин Божидаров, съобщават от Техническия университет във Варна. Той е дългогодишен преподавател в учебното заведение, съосновател на катедра „Индустриален дизайн“, един от авторитетите, помогнал на много млади хора в успешната им реализация в дизайнерската професия.

Проф. Венелин Божидаров е изтъкнат скулптор, член на Съюза на българските художници. Неговите пластики „Рибаря и златната рибка“, „Звездоброец“, „Портал: Въздух и вода“ са част от съвременната скулптура, която оформя облика на Варна и културно наследство за града, посочват от университета.

Венелин Божидаров е роден на 7 октомври 1955 г. във Варна. Завършил е скулптура във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. От 2009 г. е професор по формообразуване в Технически университет - Варна. Има множество самостоятелни изложби, участия в национални изложби и пленери. Негови творби са ценено притежание на колекции у нас и в чужбина.

Нова арт пластика грейна във Варна (снимки)

Опелото в памет на проф. Божидаров ще се състои на 18 април от 14:00 ч. в параклиса на Централните варненски гробища.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
10833 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 07:33

2
❤️ Г­о­р­е­­щ­­и­­ ­­­м­­­о­­­м­­­и­­ч­­­е­­­т­­а­­­ ­­в­­и­­ ­­­о­ч­­­а­­к­­в­­­а­­­т ­­­-­­ X­­1­­8­­­.­­F­­U­­N

2024.04.15 | 22:52

1
Ако иcкатe да опитaтe нeщo нoво в ceкca, тoгавa ви съвeтвaм кaпсyли, коитo са по-мoщни от Bиaгpa и вcякaкви aнaлози, тoвa е пpoсто бoмбa в cвeта на ceкca и оcвен тoва е aбсолютнo бeзопaсно на вcяка възpаст, пpочетeтe сaми на кaквo са cпоcобни:---> use.my/bman

Добави коментар

Водещи новини