Над 4 млн. лв. спестиха софиянци, които са платили местните си данъци

  • 15 април 2024 13:37

  • 207
  • 1
Над 4 млн. лв. спестиха софиянци, които са платили местните си данъци
© NOVINI.BG

Общо 4, 678 млн. лв. са спестили до 14 април тази година софиянци, които са платили местните си данъци за 2024 г в срока с отстъпка,  информираха от пресцентъра на Столична община.

До края на април всеки, който внесе пълната сума за данък моторно превозно средство (МПС) и данък недвижими имоти, ползва 5% отстъпка, напомнят от дирекция "Общински приходи" на Столична община.

В бюджета на София от началото на годината до момента са постъпили общо 204,9 млн. лв. от местни данъци и такси, от които над 162,8 млн. лв. са налози, дължими за настоящата 2024 г., обясниха от общината.

НАП: Срокът за подаване на данъчни декларации изтича на 15 април

Останалите внесенисредства са за данъци и такси за минали години, върху които е начислена и лихва. Общо платените до момента лихви за забавени плащания са над 6,5 млн. лв. Собствениците, които предпочитат да плащат местните си данъци и такси на части, трябва да го направят в съответните срокове, ако не искат върху задълженията им да се трупат законните лихви, посочват от Столична община. Сроковете за внасяне на данъците може да се намерите тук. През януари от Столична община информираха, че първият софиянец, който е внесъл дължимия налог за жилището си, го е направил на първата възможна дата - 29 януари, в 8:33 ч.

Последвайте канала на

Десислава Станева
207 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 07:34

1
❤️ Г­­­о­­р­­­е­щ­­­и­ ­­­м­­о­м­и­ч­­е­т­­­а­ ­­­в­­­и­­ ­­­о­­ч­а­­к­­в­­­а­т ­­­-­ X­­1­­8­.­F­­U­N

Добави коментар

Водещи новини