След Великден мизерията във влака поскъпва!

  • 15 април 2024 12:54

  • 1311
  • 0
След Великден мизерията във влака поскъпва!
© булфото /архив/

Наред с предварителното поскъпване на всички Великденски екстри като агнешко, яйца, козунаци и зарзават, от БДЖ днес обявиха, че се готвят след празниците да ни нагърбят и с по-скъпи средно с 20% цени на билетите за пътуване с влак. За подобряване на качеството на услугата обаче не се споменава – надали от приличие. По-вярно ще е да кажем, че нагло си трайкат, понеже у нас институциите, ведомствата служат не на народа си, а на разни партийни велможи и тем подобни.

От БДЖ любезно ни осведомяват, че поскъпването се прави заради драстичното увеличаване на разходите на дружеството през последните няколко години.

БДЖ вдига цената на билетите с 20% от следващия месец

Добре, разбираемо е. Както и това, че дружеството го издържаме ние, драгите данъкоплатци. По тази причина и като потребители на въпросната услуга,

сме в пълното си право да изискваме по-добро обслужване.

По-точни и ясно разписани маршрути, а не закъснения с часове, за които пасажерите никога не получават никакво възмездяване.

Повече сигурност в този превоз, а не безнаказани пияни цигани и дрогирани несретници да тормозят, бият и  дори убиват невинни пътници, каквито случаи има.

Никак няма да е зле и вагоните да се чистят от време навреме, та от прозорците да може да се гледа и вижда. То ясно, че някои нашенци обичат да мърлят общото, ама това не е оправдание за липса на контрол и люти глоби за мърлячите.

„Промяната влиза в сила от 7 май 2024 г. Без поскъпване са железопътните карти „Дете“, „Учащ“, „Семейство“ „ТПЛ“ и „Възрастен“, които са на символична стойност от 1 лев.”, съобщават от компанията.

За всички останали –

мизерията в БДЖ ще струва с 20 на сто по-скъпо.

Сигурно само у нас е възможен такъв парадокс. А Бранислав Нушич някога се хвалеше, че баща му му предплатил с 1 жълтица предстоящ бой, понеже го излъгал!

Балкански ни работи!

Последвайте канала на

Аделина Делийска
1311 0

Свързани новини

Водещи новини