Продават отровни миди по морето

  • 29 август 2012 07:31

  • 2368
  • 1
Продават отровни миди по морето
©

Цигани вадят миди от опасно мръсни зони по варненското крайбрежие, съобщава в. Всеки ден, цитирайки инспектори от отдел "Рибарство и контрол" .

Те са извършили проверки на плажа във варненския квартал "Аспарахуво" и в района на петролната база край канала. И на двете места са хванати нарушители, които вадят миди. На плажа е съставен акт на мошеник за стопански добив на рибния деликатес без разрешително. От него са иззети около 15 кг. миди и са върнати обратното във водата. Според инспекторите, незаконният улов при всички положения е щял да отиде в близките ресторантчета.

Друг варненец е вадил миди в огромни количества в района на база "Петрол" . Там се съхраняват десетки тонове горива и други отровни химикали. Без да му пука от опасността, ромът бил хванат, докато вадил 20 кг. миди. Те също са иззети и върнати в морето.

Инспекторите предупреждават ресторантьорите да купуват миди само от фермите, но са категорични, че заради по- ниските цени част от капанчетата редовно зареждат извадени нелегални деликатеси.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2368 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
киров

2015.07.15 | 15:42

1
а на буна НОЙ кой ще ги провери

Добави коментар

Водещи новини