Данъчни под прикритие плъзнаха из Златните

  • 29 август 2012 06:08

  • 758
  • 0
Данъчни под прикритие плъзнаха из Златните
©

Данъчни маскирани като чужденци проверяваха магазини и заведения на Златни пясъци.

След като през цялото лято служителите на НАП се разхождаха по потници и бермуди и изненадваха неизрядните и укриващи оборотите си търговци, сега в името на същата идея проговориха и чужди езици. Новият подход дал резултат при проверка в луксозен магазин за дрехи в курорта Златни пясъци, чийто собственик видимо им се присмивал като отчитал нереално ниски приходи, пише в. "Монитор". 

За да установят немаркирането на извършените продажби, от НАП-Варна изпратили в обекта данъчни екипи от „Оперативни проверки”, служителите на които говорели перфектен немски и английски език. Дегизирани като чужденци, те извършили контролни покупки, при които не им били издадени касови бонове. Последвалата проверка констатирала, че в магазина се отчитат само заплатените с карти стоки. По предварителна информация, търговецът е укривал 30 000 лева месечно от оборота. На него ще му бъде извършена ревизия за 5 години назад, за да се установят реалните обороти и върху тях да бъдат начислени дължимите данъци, включително и лихвите за периода, казаха от НАП-Варна.

По време на проверките на обекти по Северното Черноморие приходните инспектори отчитат значително подобрение при спазването на данъчната дисциплина. Има обаче и изключения като собственика на голяма дискотека във Варна, който бил засечен от данъчните в нарушение. При извършения мониторинг се установява, че заведението отчита оборот до 3000 лева дневно, а в присъствието на данъчните, оборотите достигали от 12 000 до 14 000 на ден. На фирмата ще бъде направена пълна данъчна ревизия.

Десислава Станева
758 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини