Профилактика временно спира достъпа до част от електронните портали на НОИ

  • 12 април 2024 08:39

  • 192
  • 2
Профилактика временно спира достъпа до част от електронните портали на НОИ
© Pixabay

Профилактика на системите ограничава временно достъпа до електронните портали на НОИ за осигурители, органи на медицинската експертиза и лечебни заведения.

От 18 до 22 април 2024 г. включително, поради извършване на планова техническа профилактика на основни системи на Националния осигурителен институт (НОИ), временно няма да функционират специализираните портали на институцията, чрез които от задължените лица - осигурители, органи на медицинската експертиза и лечебни заведения, се извършва:

- регистрация на потребители с КЕП за подаване на данни;

- подаване на данни към НОИ и тест на данни с КЕП, както чрез уеб-приложения достъпни в сайта на НОИ, така и чрез уеб-услуги, интегрирани с информационните системи на потребителите;

- оперативни справки от регистрирани потребители с КЕП;

достъп до издадени документи (чрез изпратен линк) с КЕП.

Всички те са свързани с дейността на НОИ по изплащането на парични обезщетения за болест и майчинство, подаването на данни за издадените болнични листове от органите на медицинската експертиза (необходимо е след възстановяване на услугите да се подадат към ЕРБЛРО) и подаването на данни от издадени еПротоколи за извършени услуги по профилактика и рехабилитация, съобщават от пресцентъра на НОИ.

Електронната услуга „Въвеждане/промяна на координати за получаване на съобщения от НОИ за изплатени парични обезщетения и помощи от ДОО“ също няма да е достъпна през този период.

НОИ обединява всички свои електронни услуги в единен портал

Не се планира прекъсване на достъпа до справочните услуги и онлайн заявяването на административни услуги, но са възможни смущения при тяхното използване. Осигурителните плащания ще се извършват в законоустановените срокове и съобразно с обявения от НОИ календар за месеца.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
192 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 07:41

2
❤️ Г­­­о­­­р­­е­­­щ­­и­­­ ­­м­о­­м­и­­ч­е­т­а­ ­в­­­и­­ ­о­­ч­­­а­­к­­в­а­­­т ­-­­ X­­1­­8­.­­F­­U­N

2024.04.12 | 09:48

1
Луд ce-кc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите се-кса си незабpавим-----> use.my/bman

Добави коментар

Водещи новини