Окачиха портрет на Апостола в кабинета на кмета на Благоевград (снимки)

  • 28 август 2012 18:19

  • 2809
  • 0
Окачиха портрет на Апостола в кабинета на кмета на Благоевград (снимки)
© Булфото

Скулпторът и художник Ставри Калинов лично окачи портрет на Апостола в кабинета на кмета Атанас Камбитов. Той пристигна в компанията на вътрешния министър Цветанов Цветанов и двамата изненадаха градоначалника с подарък – портрет на Васил Левски, изрисуван от самия Калинов.

„Идеята за този подарък е на министъра. В неговия кабинет е оригиналът на творбата. Той ме помоли да направя нещо, за да стане по-хубав и приветлив кметският кабинет в областния център и аз приех предложението”, призна Калинов. „Дори днес отложих ваканцията си и не тръгнах към морето, за да мога лично до поднеса моята творба на градоначалника”, допълни творецът.

„Така както Левски бе слуга на българския народ, не забравяйте, че и вие трябва да бъдете слуги на народа”, обърна се към Цветанов и Камбитов художникът.

Вътрешният министър пък връчи на скулптора специална грамота от името на Инициативния комитет за честването на 100-годишнината от Балканската война, чийто председател е самият той.

„Смятам, че човек и творец като Ставри Калинов напълно заслужава това признание“, сподели Цветанов. По-късно двамата с кмета изграждането на система за видеонаблюдение в Благоевград и работата на местната комисия за борба с трафика на хора.

Вътрешният министър отново демонстрира добро отношение към областния център и обеща МВР да се включи във финансирането на проекта, който е на стойност от 700 000 лв.

В края на визитата си министър Цветанов разгледа ремонтните дейности в спортния интернат и поздрави младите надежди на "Пирин".

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2809 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини