МВР съфинансира видеонаблюдението в Благоевград

  • 28 август 2012 16:44

  • 505
  • 0
МВР съфинансира видеонаблюдението в Благоевград
©

Министърът на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и кметът на Благоевград Атанас Камбитов обсъдиха възможността за изграждане на видеонаблюдение в града.

Камбитов посочи, че има изготвен проект в тази насока, като прогнозираната стойност е 700 000 евро. Предвижда се в бюджета на общината за 2013 г. да бъдат заложени средства, но ще се иска и съфинансиране от страна на МВР. Министър Цветанов каза, че зависи от бюджетните възможности на министерството каква част от парите ще бъде осигурена, но бе категоричен, че общината ще поеме по-голямата част. „Видеонаблюдението е една добра мярка от страна на Община Благоевград. В града има много млади хора, които ние трябва да опазим. Често пъти при извършване на престъпление няма свидетели или те не желаят да дадат показания срещу извършителите. В тези случаи видеонаблюдението е от изключителна полза на разследването”, каза Цветанов. Като пример той посочи София, където на местата, на които има видеонаблюдение престъпността е намаляла значително.

Другата полза ще се състои в това, че полицаите от центъра на Благоевград ще могат да обикалят по-често селата. „Видеонаблюдението е гаранция за демократичните устои на една държава”, категоричен бе Цветанов. Командният пулт ще се намира в сградата на ОД на МВР в Благоевград. Относно видеонаблюдението по границата ни, министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа каза, че е изключително важно да се запази възможността за компенсаторен механизъм, че няма да има масови влизания в България от страна на Гърция. Затова след влизането на страната ни в Шенген служители от българо-румънската граница ще бъдат изпратени на българо-гръцката. Цветанов посочи, че се работи върху проект на стойност 38 млн. лева, чрез който 158 км от българо-турската граница ще бъдат обезпечени с видеонаблюдение.

Последвайте канала на

505 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини