Водещите новини! Политолог: Провалът в преговорите за кабинет е заради разпределянето на постовете в регулаторите (и още…)

  • 08 април 2024 19:09

  • 1160
  • 19
Водещите новини! Политолог: Провалът в преговорите за кабинет е заради разпределянето на постовете в регулаторите (и още…)
© Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 8 април   

 

Румен Радев избра ярко оцветена политическа фигура. Познавам как президентът взима решения. В петък в 22.00 ч. да обяви решението си, че избира Главчев за кандидат за премиер - със сигурност става въпрос за уговорка между Румен Радев и ГЕРБ, не за импулсивно решение. В това е убеден политологът Калоян Методиев.

Той добави, че причина за провала на преговорите за редовен кабинет между ГЕРБ и ПП-ДБ не е била политиката, а разпределянето на постовете в регулаторите. 

Калоян Методиев: Изборът на Главчев за служебен премиер е уговорка между Румен Радев и ГЕРБ

***


„На г-н Главчев не му е лесно. При представянето на служебния кабинет изглеждаше искрено притеснен при споменаването на имената. 

Не е лесно да убедиш хората да бъдат служебни министри в една обтегната политическа обстановка, има и много проблеми за решаване. 

Освен това този служебен кабинет ще работи в една нетипична обстановка – при работещ парламент, чиято трибуна ще бъде ползвана всячески за предстоящата предизборна кампания“. 

Това заяви социологът от Изследователски център „Тренд“ Евелина Славкова.

Евелина Славкова: Главчев изглеждаше искрено притеснен при споменаването на имената в служебния кабинет

***


След разразилия се скандал: Живко Коцев излиза в болничен

***


Факти и обстоятелства, станали известни на акад. Николай Денков при изпълнение на служебните му задължения на министър-председател на Република България, пораждат основателни съмнения за евентуалното извършване на престъпление от страна на и.ф. главен прокурор г-н Борислав Сарафов. 

По този повод, въз основа на устен и писмен доклад от г-н Живко Коцев, премиерът днес подаде сигнал до прокурор Даниела Талева и информира официално министъра на правосъдието Атанас Славов.

„По данни на г-н Коцев на 03.04.2024 година му е оказан психологически натиск да подаде оставка от заеманата от него длъжност като главен секретар на МВР. Г-н Коцев заявява, че е бил заплашен, че ако не подаде оставка, ще бъде привлечен като обвиняем за тежко престъпление и задържан под стража.

Натискът е бил упражнен от и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, с участието на административния ръководител на СГП прокурор Илияна Кирилова и в присъствието на нейния заместник Христо Кръстев, както и на председателя на Комисията за противодействие на корупцията Антон Славчев“.

Акад. Денков сезира прокурор Даниела Талева по случая с Живко Коцев

***


Николай Денков вади от парламента ключов депутат

***


Служител на Държавната автомобилна инспекция в Пловдив свали номерата и отне книжката на работник в общинското предприятие "Паркиране и репатриране", защото вдигнал личния му автомобил заради неправилно спиране.

„Казаха, че задължително трябва да ми вземат книжката, задължително трябва да спрат автомобила. Не работя в момента - нито работя, нито си карам личната кола. Вързаха ми ръцете отвсякъде", разказва Димитър Стоянов - шофьор на паяка.

„Считаме, че всички констатации са неоснователни, тъй като общинско предприятие "Паркиране и репатриране" град Пловдив не извършва търговска дейност. Нашата функция, на общинското предприятие е превенция на извършваните административни нарушения на територията на община Пловдив“.

Паяк вдигна колата на служител на ДАИ Пловдив, той свали номерата на репатрака

***


На територията на цяла Украйна е в сила мащабна въздушна тревога заради излитането на боен самолет МиГ-31К от Русия, съобщават ВВС на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Telegram.

Припомня се, че изтребителите са оборудвани с хиперзвукови ракети тип "Кинжал“.

„Цяла Украйна е ракетна опасност! МиГ-31К излита от летище "Саваслейка“ в Нижни Новгородска област“, се казва в съобщението.

По-рано в редица региони на Украйна бе обявена въздушна тревога поради заплахата от използване на балистични оръжия.

Русия вдигна МиГ-31К, цяла Украйна бие тревога

***


„Пожар избухна на борда на руския боен кораб „Серпухов", дислоциран в Балтийско море", това написа украинската медия УНИАН.

„Инцидентът стана вчера в базата на военноморските сили на Москва „Балтийск", в Калининградска област (най-западната точка на Руската федерация)", добави изданието.

Руски боен кораб пламна в Балтийско море

***


Германският министър на отбраната Борис Писториус определи започването на дейността на германска бригада в Литва като ключова стъпка за подобряване на способността за разполагане на силите на НАТО и „важен ден за Бундесвера", предаде ДПА.

Германия изпрати първите войници от постоянно дислоцирана в Литва бронирана бригада

***


Австралия днес обяви, че е назначила специален съветник, който да следи израелското разследване на въздушния удар в ивицата Газа преди седмица, при който загинаха седем хуманитарни работници, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Австралия назначи специален съветник, който да следи разследването на израелския удар в ивицата Газа, убил 7 хуманитарни работници

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1160 19

Коментари 19

Добави коментар

2024.04.08 | 23:18

19
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca
афера.бг

2024.04.08 | 21:24

17
EКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ НА ПАЧКИТЕ С ПАРИ! „КУЧЕ КАСИЧКА“ – БОЙКО РАШКОВ, ЖИВКО КОЦЕВ С КОНТРАБАНДИСТА СТЕФАН ДИМИТРОВ!
ПеПерасти гадни, сър

2024.04.08 | 22:06

18
Бойко Рашков и Живко Коцев си делкат д.е.б.е.л.и пачки в компанията на контрабандист: Куче с чекмедже, 2024, три години след победата на добрите сили. Сайтът Афера.бг публикува снимки на пачки със стотици хиляди евро, открити в къщата на контрабандиста Стефан Димитров, човек на Паскал, арестуван по акцията на ДАНС и КПКОНПИ заедно с шефката на агенция Митници Петя Банкова. На снимките се вижда Бойко Рашков на маса със същото кученце, главният секретар на МВР Живко Коцев, на когото контрабандиста е звъннал в момента на ареста си, със същото кученце. Има снимка и на камиона с контрабандните цигари откъдето текат пачките, както и много снимки от апартамента на контрабандиста със същото кученце и различни по вид пачки с пари. Снимките са от телефона на контрабандиста и са автентични.
баба гицка

2024.04.08 | 21:22

16
русия е кочина , 1$=100 руб - бляд умираме
баба гицка

2024.04.08 | 21:21

15
денков е пълен кавал, надупен мишок

2024.04.08 | 19:17

3
НАПУСКАНЕТО НА НАТО Е СВЕТЛО БЪДЕЩЕ ЗА БЪЛГАРИЯ!

2024.04.08 | 20:06

14
европа се разпада, братушките печелят

2024.04.08 | 19:18

6
ИЗХОД ОТ КРИЗАТА В ТРИ СТЪПКИ: ОСТЪР ЗАВОЙ КЪМ БРАТСКА РУСИЯ, НАПУСКАНЕ НА ФАШИСТКИЯ АЛИАНС И ЕВРОГЕЙСКА ЕВРОПА, ЗАЕВЯВАНЕ НА ЧЛЕНСТВО В БРИКС.

2024.04.08 | 20:06

13
РАДЕВ Е ГОРДОСТ И НАДЕЖДА ЗА БЪЛГАРИЯ!

2024.04.08 | 19:17

1
ами, само Възраждане мисли и говори за народа, останалото е плява.

2024.04.08 | 20:06

12
Браво на Възраждане, че мислят за народа! Победа на изборите е победа за народа ни.

2024.04.08 | 19:18

7
КОСТАДИНОВ И ВЪЗРАЖДАНЕ ПЕЧЕЛЯТ СЪРЦЕТО НА БЪЛГАРИНА!
ПРИСЕДНА ИМ

2024.04.08 | 19:24

11
Водещите новини! Политолог: Провалът в преговорите за кабинет е заради разпределянето на постовете в регулаторите (и още… ГЛАДНИТЕ СА ПП-ДБ, приседна им!

2024.04.08 | 19:19

10
РАДЕВ Е ГОРДОСТ И НАДЕЖДА ЗА БЪЛГАРИЯ!

2024.04.08 | 19:19

9
Русия жъне победи! Слава на братушките! Победа!

Добави коментар

Водещи новини