Шалапатова: Надявам се, че в МТСП ще продължи деинституционализацията на домовете за възрастни хора

  • 08 април 2024 17:51

  • 312
  • 3
Шалапатова: Надявам се, че в МТСП ще продължи деинституционализацията на домовете за възрастни хора
© Булфото (архив)

В последните си дни като министър на труда и социалната политика няма как да не правя равносметка на свършеното, а и постоянните медийни участия налагат това.

Това написа на личната си страница във Фейсбук социалният министър в оставка Иванка ШалапатоваИванка ШалапатоваИванка Шалапатова е изпълнителен директор на Фондация „За нашите деца“. На 6 юни 2023 г. е. Ето какво още сподели тя:

"Една от наистина спешните реформи, които трябва да бъдат извършени, е хуманизирането на грижата за възрастните хора. Това са снимки от посещението ни в дома за възрастни хора „Гергана“ във Варна, което направихме на 28 март.

Домът е с ново, амбициозно ръководство с модерна визия за грижата за възрастните хора. Община Варна също е с ново ръководство, което е решено да обнови изцяло тази грижа не само с ремонти на базите, но и с обучения, нови подходи и методики, и цялостно ново отношение към този вид грижа. 

МТСП: Настаняването на деца в институции трябва да бъде прекратено

Виждате състоянието на дома в момента. Контрастът в състоянието и качеството на услугата на различни места в България е покъртителен.

Надявам се, че новият политически кабинет на МТСП ще продължи политиката ни за деинституционализация на тези домове, като аз лично силно поддържам и необходимостта от криминализиране на нехуманната грижа към възрастните хора. В момента лошото отношение към тях, за което България търпи критики от ООН от години, не води до никакви последствия за извършителите".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
312 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ДЪРТИТЕ ПСЕТА

2024.04.08 | 18:47

3
ТРЯБВА ДА СТРАДАТ!

2024.04.08 | 18:43

2
Ша - лапа - това, май из - ла - па онова! Балбук, балбук!

2024.04.08 | 18:07

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

Добави коментар

Водещи новини