Водещите новини! Политолог: Никой не смята, че Главчев сам взима решения. Журналисти: Държавата е мафията, без МВР контрабандата не става (и още…)

  • 08 април 2024 13:34

  • 770
  • 7
Водещите новини! Политолог: Никой не смята, че Главчев сам взима решения. Журналисти: Държавата е мафията, без МВР контрабандата не става (и още…)
© Булфото/БНТ/Getty/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 8 април   

 

Славев подчерта, че „няма човек в държавата, който смята, че Димитър Главчев сам взима решения“.

Ако сменим Калин Стоянов с Калин Стоянов №2, идва един Х нов човек от тази нереформирана дупка МВР. Ще продължаваме да гледаме всички феномени като купуване на гласове. Не е толкова важен персонажът Калин Стоянов, колкото дълбоките и системни проблеми“.

Теодор Славев: Смяната на Калин Стоянов с Калин Стоянов №2 няма да доведе до промяна

***


Очевидно има опит за овладяване на МВР заради изборите. Скандалите в България са изключително грозни. Държавата е мафията, това е основният проблем. Това заяви журналистът Йово Николов в ефира на БНТ.

Колегата му Анна Заркова допълни: „Без МВР контрабандата не става. Раднево – Свиленград е магистралата на контрабандата, по нея нито веднъж митничари не са спирали камион. В България контрабандата е държавна от времето на Тодор Живков“.

Анна Заркова: В България контрабандата е държавна от времето на Тодор Живков

***


Кабинетът "Главчев" полага клетва утре в НС

***


Съдът осъди изпълнителя на кавър версията на „Моя страна, моя България". Той трябва да прекрати нейното изпълнение и да плати обезщетение за нанесените вреди.

Решението е на Окръжния съд в Плевен, а самото дело е инициирано от Емил Димитров-син, който е собственик на правата на емблематичната песен.

Осъдиха изпълнителя на кавър версията на "Моя страна, моя България"

***


Футболни фенове се сбиха при два случая на АМ „Тракия“, съобщиха от полицията.

Инцидентите са станали на 7 април.

Пред униформените трима мъже заявили, че по време на задръстване непознат мъж е излязъл от автомобил и е започнал да нанася удари с твърд предмет по колата им, като е счупено стъкло и са причинени щети по купето.

Футболни фенове се сбиха на магистралата

***


Родителите на пострадалата разказаха, че дъщеря им е била подлага на непрестанен тормоз в последно време, защото „носела европейски дрехи“, загърбвайки ислямските традиции на обличане.

Според France Info побоят е продължил близо час, през което време момичето отнасяло удари, ритници и юмруци.

По думите на майката на Раджул един от нападателите ѝ дори публикувал снимки на дъщеря в социалните мрежи, призовавайки „да бъде изнасилена“.

Учениците, нанесли побоя, са задържани от полицията.

13-годишна изпадна в кома след жесток побой от нейни връстници

***


Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп споделя подробности за своя план за „помирение“ между Украйна и Русия в частни разговори и той предвижда Украйна да отстъпи част от своите територии на Русия. Това съобщава The Washington Post, позовавайки се на свои източници.

WP: Мирният план на Тръмп предвижда Украйна да предаде Крим и Донбас на Русия

***


Срещата се провежда на фона на западните предупреждения, че Китай все повече помага на руската отбранителна промишлена база и дори предоставя на Русия разузнавателна информация.

Руското министерство на външните работи (МВнР) заяви, че двамата ще обсъдят двустранното сътрудничество и „горещи теми", включително войната в Украйна.

ISW: Китай ударно въоръжава Русия

***


Остават броени часове до пълното слънчево затъмнение, което може да се види от Мексико, Канада и Съединените щати. То ще започне след 9 часа вечерта българско време. Близо 32 милиона души са на пътя на природното явление.

Нетърпеливи ентусиасти започват да окупират най-подходящите места за наблюдение на момента, в който луната напълно ще закрие слънцето. Пълно слънчево затъмнение може да се види някъде по земното кълбо на всеки 18 месеца. Сериозно е вълнението в Канада, където не ставали свидетели на подобно явление от 35 години.

Светът в очакване на слънчевото затъмнение

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
770 7

Коментари 7

Добави коментар

2024.05.25 | 07:54

7
❤️ Г­о­­­р­­е­­щ­­и­ ­м­­­о­­м­и­­­ч­е­­т­­а­­ ­в­­и­ ­о­ч­а­­­к­в­а­­­т ­­-­­ X­­1­8­­.­­F­­­U­­N

2024.04.08 | 17:38

6
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

2024.04.08 | 15:34

2
ИЗХОД ОТ КРИЗАТА В ТРИ СТЪПКИ: ОСТЪР ЗАВОЙ КЪМ БРАТСКА РУСИЯ, НАПУСКАНЕ НА ФАШИСТКИЯ АЛИАНС И ЕВРОГЕЙСКА ЕВРОПА, ЗАЕВЯВАНЕ ЗА ЧЛЕНСТВО В БРИКС.

2024.04.08 | 15:44

5
ТОЧНО ТАКА !!!
Нов

2024.04.08 | 15:37

4
.... Остър завой към дирника ти и миризливата ти уста!!! Сволач рашистка!!!
Бъл.....

2024.04.08 | 15:35

3
Абе "слабо-умен" Не обиждай народа! Само оли ,гофрени ,те като теб "смятат" ,че Главчев не решава сам!!! Колкото и да се пенявиш- повече няма да ти платят !!!
Хм...

2024.04.08 | 14:18

1
Интересно , след като "държавата е мафията" как се вписва подкрепата на "журналистите" към държавата при едни управлявящи и отрицанието към други?- та нали държавата е една и според тях е "мафия"??.......По какво едната "мафия " е по-приемлива от другата "мафия"???.....Или просто они не са "нашите хора"????....Коги най-после ше ВИ стане ясно , че....."държава" , "журналисти" , " мафия" , са трите съставни на едно уродливо изчадие чието име е БОЛШЕВИЗЪМ ?????????????????????

Добави коментар

Водещи новини