Инспектор: Повечето водачи на МПС бяха недоволни от премахването на светофарните таймери

  • 05 април 2024 10:51

  • 267
  • 1
Инспектор: Повечето водачи на МПС бяха недоволни от премахването на светофарните таймери
© Novini.bg/ Canva

Незнайно защо броячите и мигащият сигнал на светофарите бяха обявени за незаконосъобразни. Добре е водачите на МПС да знаят кога ще се смени светлинният сигнал, за могат да преминават безпроблемно през кръстовищата.

Това отбеляза пред БНР-Радио София Иво Биков, полицейски инспектор от „Пътна полиция“.

В същото време той обърна внимание на случаите, когато при оставащи секунди до смяна на зеления светофар шофьорите са увеличавали скоростта, за да не чакат след това, но по този начин са създавани предпоставки за пътнотранспортни произшествия. Но това са били изключения, „шепа“ водачи.

Експерт: Таймери може да има на всякакви светофари. И трябва!

Биков уточни, че таймерите не могат да бъдат поставени на всеки един светофар. Но допълни, че след премахването на броячите, много шофьори са изразявали недоволство, защото с тях са били улеснявани при придвижването.

Пътна полиция непрекъснато организира и провежда акции за намаляване на опасното поведение на участниците в трафика и към системните нарушители се прилага нулева толерантност.

Инспектор Биков припомни, че талоните са отпаднали, но контролните точки остават в сила и при установено съответно нарушение, се отнемат от тях.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
267 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.05 | 12:03

1
Cпpете да пиете за мнозина това е пpоблем, който не е толкова лесен за pешаване, аз cамият знам. Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки----> do.my/alkotox

Добави коментар

Водещи новини