В Плевен строят център за новородени деца с увреждания

  • 28 август 2012 09:42

  • 1091
  • 0
В Плевен строят център за новородени деца с увреждания
©

В Плевен започва изграждане по европейска програма на Център за ранна интервенция на уврежданията на деца на стойност 1,6 млн. лв. Проектът ще бъде изпълнен за 21 месеца, а средствата ще бъдат осигурени от Световната банка.

За целта общината ще предостави сграда с площ от 340 кв.м, която ще бъде основно реконструирана. В Центъра за първи път ще може да се оказва специализирана социална помощ и подкрепа на новородени деца с увреждания. Досега в общината е изпълнявала социални проекти за по-големи деца в риск - от 3 до 8 години.

В новото звено ще бъдат привлечени десетки специалисти. Те ще подготвят децата в риск за предучилищните групи, ще им оказват индивидуална педагогическа подкрепа, за да им осигурят равен старт в детските градини и училищата с останалите деца. Центърът ще разполага с микробус с хидравлична платформа за хора с двигателни затруднения. Социалният проект предвижда към детската градина "Снежанка" да бъдат изградена допълнителна база на площ от 422 кв.м. за две нови групи с 50 деца, четири детски площадки и естрада на открито.

Последвайте канала на

БТА
1091 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини