Повечето българи безплатно мразят властта. Основателно.

  • 02 април 2024 14:33

  • 1405
  • 0
Повечето българи безплатно мразят властта. Основателно.
© булфото /архив/

Кметовете на наводнените преди време български села алармираха, че парите за реконструкция на повредите, нанесени от пороите, са свършили. Същевременно досегашното управление от паянтовата – във всеки един смисъл, „сглобка” без грам свян демонстрира, че не се тревожи за своите български поданици. Но пък загрижено и с нескрита охота праща на украинците всичко, което си поискат. Как тогава очакват почит и уважение от над 80 на сто от българите, които безплатно ги мразят и не гласуват?!

Спряно е кранчето на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане при бедствия и аварии, алармира днес кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов и поясни, че ще търси среща с евентуалния бъдещ премиер на служебното правителство.

„Проекти за стотици милиони левове, които трябва да изградят нова инфраструктура, да дадат тласък на икономиката и да предотвратят нови бедствия, стоят на трупчета в централната изпълнителна власт вече две години”, твърдят местни управници, цитирани в регионалното издание „Марица”.

Следват подробности затова как

от две години малките населени места са лишени от средства, включително и по европрограми,

по които са кандидатствали и спечелили свои проекти.

Това е пълно безобразие, би се възмутил всеки почтен и съвестен човек. Но такива в управлението, водено досега от ПП-ДБ явно няма. Как иначе човек да си обясни напъните и свалките на доскорошния премиер и министрите му да се харесат в „европата” като гласуват всяка прищявка за украинците, загърбили нуждите на своите?! Как пък не им дожаля за хилядите българи, загубили домовете, които цял живот са строили и подреждали, за да ги оставят за деца и внуци!?

Нарочно сякаш властите не предоставят пълна и систематизирана информация за обобщените суми, които досега са дадени на практика за задълбочаване на военния конфликт, а не за мирни преговори.

Говорих с колеги, които са бивши военни и познават в детайли ресора си, но и те не са наясно с крайната обобщена сума, изхарчена за войната, която не е наша.

На парче мнозинството в НС е гласувало веднъж 16,6 млрд.лева за военни гаранции преди две години, в началото на т.г. пък гласуваха някакви други близо 100 хиляди евро и т.н. и т.н. –

куче влачи, диря няма, както е казал народът ни.

Той тъне под вода при всеки валеж, няма мостове, почистени речни корита и дерета, нито пък улици и нормални водопроводи, а неговите управници не намират за нужно дори да се отчитат прецизно за направените разходи на парите му, изхарчени за чужди масрафи. Вече това, което имаме като политически представители, дори не се свенят да демонстрират открито, че интересите им не са свързани с българските граждани. За тях чуждите са по-драги и им пращат без да ни питат от нашите общи пари. Тук не са разкрили нито едно от над 150 показни убийства през годините, нито един крупен обир и пладнешки приватизации, оголили до скелет държавата ни, ама щели били да разследват делата на руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975!

Боже, боже! Криво ли ние ти се молим, ти ли криво ни разбираш, та ни изпитваш с тези свои вересии!

Последвайте канала на

Аделина Делийска
1405 0

Свързани новини

Водещи новини